Retten tok latterpause

Plutselig sprutet dommeren ut i latter. Aktor, forsvarer og samtlige tilhørere fulgte etter. Ingen klarte å bryte den kollektive latterkrampa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til slutt fikk dommer Jan Erling Berg hikstet fram at han beordret ti minutters rettspause. Latteranfallet inntraff under forsvarer Erik Bryn Tvedts sluttprosedyre.

Tvedt forsvarer en 28-åring som står tiltalt for å ha svindlet og bedratt familie, venner, forretningsforbindelser og Rimi-Hagen for store verdier.

Latteren lå nok latent, etter at Bryn vekselvis hadde kalt sin klient både «uskyldig» og «durkdreven banditt». Så la han til:

- I Norge har vi Anonyme Alkoholikere. Men vi har ikke - i motsetning til i USA - Anonyme Bedrageres Forening. Og dermed braket det løs. Ingen klarte å stanse. Bare tiltalte lot til å være ukomfortabel med latterbrølene.

Men da latterpausen ble beordret, og partene trakk ut på gangen for å le seg ferdig, tødde også tiltalte opp. Kanskje ikke rart, for den som lo høyest var nettopp forsvarer.

Aktor, politiadvokat Anne Maria Haarr, la imidlertid ned en alvorlig nok påstand: Hun ba om ubetinget fengsel i to og et halvt år, og mente at tiltalte hadde sveket selv sine nærmeste, og at han hadde vist liten samarbeidsvilje med politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer