Retten trodde ikke på UP-mann med kikkert

Postmann innrømmet ulovlig mobilbruk. Ble frikjent i tingretten.

BLÅSER I MOBILFORBUDET: UP har fersket 1000 flere mobilbrukere i bil i år enn samme periode ifjor. Bildet tatt i trafikkmaskinen ved Oslo S. Mannen på bildet har ikke noe med saken fra Finnmark å gjøre. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
BLÅSER I MOBILFORBUDET: UP har fersket 1000 flere mobilbrukere i bil i år enn samme periode ifjor. Bildet tatt i trafikkmaskinen ved Oslo S. Mannen på bildet har ikke noe med saken fra Finnmark å gjøre. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Norske bilføreres lovstridige bruk av mobiltelefon har ført til over ett tusen flere forenklede forelegg på 1.300 kroner i år.Dagbladets observasjoner og fotodokumentasjon i dagens papiravis fra et par timer i Oslos rushtrafikk, bekrefter politiets inntrykk av at mange gir blaffen i det ti år gamle forbudet mot å ratte og holde mobilen til øret samtidig.I årets fem første måneder økte antallet mobilforelegg med over 25 prosent til 4.653 i forhold til samme periode i fjor. Utrykningspolitiet har skjerpet kontrollen med uvettig mobilbruk som kan skape farlige situasjoner i trafikken.

- Vår dokumentasjon er så god at de aller fleste betaler foreleggene. Det er bare et fåtall som går videre med disse foreleggene i rettsapparatet, sier konstituert UP-sjef Roar Skjelbred Larsen til Dagbladet.Men en dom i Indre Finnmark Tingrett, som ble forkynt i dag, gir medhold til en bilfører som ikke godtok et mobil-forelegg.

En postmann (54) i Karasjok er enstemmig frifunnet av tingretten til tross for at to UP-tjenestemenn er helt sikre på at de observerte postmannen med mobil til øret gjennom en godt plassert kikkert på stativ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer