Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sagene-skytinga

Retten vil løslate siktede ungdommer etter Sagene-skytingen

Tingretten går inn for å løslate de to 19-åringene som er siktet etter at flere skudd ble avfyrt på åpen gate på Sagene i Oslo torsdag kveld.

VIL LØSLATE 19-ÅRINGER: Oslo tingrett vil løslate de to 19-åringene som er siktet etter at flere skudd ble avfyrt på åpen gate på Sagene i Oslo tidligere denne uka. Foto: NTB Scanpix
VIL LØSLATE 19-ÅRINGER: Oslo tingrett vil løslate de to 19-åringene som er siktet etter at flere skudd ble avfyrt på åpen gate på Sagene i Oslo tidligere denne uka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to 19 år gamle mennene ble pågrepet like etter at politiet kom til stedet på Sagene i Oslo hvor flere skudd var blitt avfyrt.

Lørdag ble de to framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett, men retten besluttet at 19-åringene skal løslates, skriver Nettavisen.

- Tingretten har løslatt min klient etter en grundig gjennomgang der det blir slått klart fast at det ikke er grunn til mistanke, slik politiet har anført, sier forsvarer til én av de siktede mennene, Tom Barth-Hofstad.

- Min klient har gitt en god og detaljert forklaring, som stemmer overens med bevisene i saken ellers. Det er åpenbart for meg at politiet har pågrepet feil gjerningsmenn, som jeg også sa i retten. Det betyr i realiteten at gjerningsmennene som faktisk utførte skytingen fremdeles er på frifot, sier han.

I fengslingskjennelsene peker tingretten på at det er sprikende vitneforklaringer og indre motsetninger i saken, og at det kan være tilfeldig at de to 19-åringene ble påtruffet av politiet. Retten peker også på at vitneforklaringer kan trekke i retning av andre gjerningspersoner.

Politiet har anket begge løslatelsene. Dermed forblir 19-åringene i fengsel fram til anken er behandlet.

Hele Norges coronakart