Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Retten ville løslate tidligere overgrepsdømt mann som oppsøker offentlige bad for å komme i kontakt med barn

Men lagmannsretten satte ned foten.

OPPSØKER OFFENTLIGE BAD: Mannen har forklart politiet at han blant annet har oppsøkt Tøyenbadet for å komme i kontakt med barn. Arkivfoto: Dagbladet
OPPSØKER OFFENTLIGE BAD: Mannen har forklart politiet at han blant annet har oppsøkt Tøyenbadet for å komme i kontakt med barn. Arkivfoto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 39 år gammel mann fra Oslo er siktet for å ha befølt en mindreårig jente i Risenga svømmehall i Asker.

Overgrepet skal ha skjedd under vann i boblebadet. Ifølge Budstikka berørte mannen innsiden av låret og kjønnsorganet til jenta utenfor badedrakten hennes.

Mannen ble tidligere denne uka framstilt for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett, siktet for overgrep mot et barn under 16 år. Tingretten besluttet da at mannen kunne løslates. De mente det ikke var stor nok sannsynlighet for at mannen ville begår nye liknende overgrep.

- Overraskende Politiet anket med oppsettende virkning, og mannen ble dermed ikke sluppet fri. I dag fikk de medhold i Borgarting lagmannsrett og mannen ble varetektsfengslet i fire uker.

- Løslatelsen fra tingretten var veldig overraskende, men det var desto mer gledelig og betryggende at vi fikk medhold i lagmannsretten, sier politiadvokat Racha Maktabi.

Lagmannsretten legger vesentlig vekt på siktedes eget politiavhør.

- Det fremgår av hans forklaring at han har seksuell dragning mot barn. Det fremgår også av avhøret at siktede har vært i Risenga svømmehall flere ganger, men at det stort sett er Tøyenbadet han drar til, heter det i kjennelsen.

- Dette er handlinger som begås under omstendigheter hvor barn naturlig nok er lettkledde, og hvor det ofte er nærkontakt mellom mennesker som for eksempel i et boblebad. Risikoen for å bli oppdaget må derfor i utgangspunktet betegnes som liten, skriver retten.

Dømt to ganger tidligere Retten legger også vesentlig vekt på at mannen i 2002 ble dømt av Hedmarken tingrett for ti mindreårige jenter. I 2007 ble han dømt for seksuallovbrudd i Sverige. I tillegg ble det funnet store mengder barneporno på mannens telefon.

- Det er en sterk grad av sannsynlighet for at siktede vil begå nye lovbrudd av samme karakter i fremtiden, skriver retten.

Politiet tar saken alvorlig.

Mannens forsvarer advokat Ellen Dehn Arvesen sier hun ikke har noen kommentar utover at de er uenig i lagmannsrettens kjennelse og at klienten mener det ikke er noen fare for gjentakelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media