Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettens kvern

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Justisminister Odd Einar Dørum fortjener ros for sin effektive håndtering av justismordkommisjonen som nå er klar for oppdrag. Det er blitt en bredt sammensatt og faglig meget kompetent kommisjon under ledelse av den profilerte advokaten Janne Kristiansen. Etter hvert skal det også bygges opp et lite apparat til å ta seg av etterforskning og utredning av konkrete saker. Lederen av kommisjonen skal ha oppgaven som fulltidsarbeid.
  • Justismordkommisjonen er en nyskapning i den norske rettspleien og er dessuten unik i verdensmålestokk. Den skal arbeide uavhengig av det etablerte rettsapparatet og får ansvar for at en sak belyses fullt og helt. Den skal hjelpe ofre for påstått justismord med å lete etter nye bevis. Kommisjonen skal kunne etterforske, foreta avhør, pålegge politiet ny etterforskning, forlange bevisopptak og bruk av tvangsmidler. Men den avgjørende nybehandlingen skal gå gjennom domstolene. Slik tar det norske rettsapparatet et langt skritt på veien mot større rettssikkerhet.