Fullvaksinert døde av covid-19:

Retter fingeren mot uvaksinerte

Familien er i sorg etter at Candace Cay Ayers døde av covid-19. - Hun var vaksinert, men ble smittet av andre som valgte å ikke være det. Det kostet henne livet.

FULLVAKSINERT: Candace Cay Ayers var fullvaksinert, men døde av covid-19 tidligere denne måneden. Foto: Dignity Memorial
FULLVAKSINERT: Candace Cay Ayers var fullvaksinert, men døde av covid-19 tidligere denne måneden. Foto: Dignity Memorial Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

3. september døde 66 år gamle Candace Cay Ayers etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Både hun og mannen Terry Ayers var fullvaksinerte og hadde fått andre vaksinedose i starten av mars.

Familien mener dødsfallet kunne vært unngått dersom flere personer hadde valgt å vaksinere seg.

- Jeg tok med foreldrene mine for å ta andre dose, og vi var alle i ekstase. Vi er en familie som tror på vitenskap. Vi tror på munnbind og vi tror på vaksiner. Vi var klare for å komme oss tilbake til en normal hverdag, sier sønnen Marc Ayers til CNN.

- Kostet henne livet

Ayers døde i starten av september etter en Mississippi-tur med mannen. På dødsattesten står det at hun døde av covid-19. Dødsannonsen hennes, publisert i en lokalavis, leser som følger:

«Candace Cay (Kruger) Ayers, 66, fra Springfield, gikk bort 3. september 2021, ved St. John's Hospital i Springfield Illinois. Hun og 4 531 799 andre har dødd etter å ha blitt smittet med covid-19. Hun var vaksinert, men ble smittet av andre som valgte å ikke være det. Det kostet henne livet.»

Marc Ayers mener moren ble smitta på turen i Mississippi. Delstaten har nasjonens laveste vaksinasjonsrate, hvor bare 42 prosent av innbyggerne er fullvaksinerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer