Fullvaksinert døde av covid-19:

Retter fingeren mot uvaksinerte

Familien er i sorg etter at Candace Cay Ayers døde av covid-19. - Hun var vaksinert, men ble smittet av andre som valgte å ikke være det. Det kostet henne livet.

FULLVAKSINERT: Candace Cay Ayers var fullvaksinert, men døde av covid-19 tidligere denne måneden. Foto: Dignity Memorial
FULLVAKSINERT: Candace Cay Ayers var fullvaksinert, men døde av covid-19 tidligere denne måneden. Foto: Dignity Memorial Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

3. september døde 66 år gamle Candace Cay Ayers etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Både hun og mannen Terry Ayers var fullvaksinerte og hadde fått andre vaksinedose i starten av mars.

Familien mener dødsfallet kunne vært unngått dersom flere personer hadde valgt å vaksinere seg.

- Jeg tok med foreldrene mine for å ta andre dose, og vi var alle i ekstase. Vi er en familie som tror på vitenskap. Vi tror på munnbind og vi tror på vaksiner. Vi var klare for å komme oss tilbake til en normal hverdag, sier sønnen Marc Ayers til CNN.

- Kostet henne livet

Ayers døde i starten av september etter en Mississippi-tur med mannen. På dødsattesten står det at hun døde av covid-19. Dødsannonsen hennes, publisert i en lokalavis, leser som følger:

«Candace Cay (Kruger) Ayers, 66, fra Springfield, gikk bort 3. september 2021, ved St. John's Hospital i Springfield Illinois. Hun og 4 531 799 andre har dødd etter å ha blitt smittet med covid-19. Hun var vaksinert, men ble smittet av andre som valgte å ikke være det. Det kostet henne livet.»

Marc Ayers mener moren ble smitta på turen i Mississippi. Delstaten har nasjonens laveste vaksinasjonsrate, hvor bare 42 prosent av innbyggerne er fullvaksinerte.

BØNN TIL FØLGERNE: Kvinne ber folk om å ta vaksinen i siste video før hun dør av covid. Video: Tiktok - atasteofalex. Vis mer

Underliggende sykdom

Familien var skeptisk til turen, ettersom 66-åringen hadde underliggende sykdom, men både hun og mannen var fullvaksinerte, noe som var betryggende for familien.

- Moren min hadde alvorlig leddgikt. Vi var alltid bekymret for om hun skulle bli smittet, nettopp fordi hun var immunkompromittert. Vi var veldig usikre på om hun skulle dra på turen, men ting begynte å se lysere ut, og de var jo fullvaksinerte, sier sønnen.

Ayers-familien sørger morens død og ønsker å inspirere andre til å ta vaksinen og bruke munnbind, sier Marc Ayers.

- Dette kunne vært unngått. Dette kunne blitt forhindret av noen få vennlige handlinger. De var i den delstaten som har lavest vaksinasjonsrate i dette landet. Ta vaksinen og bruk munnbind for andre sin skyld, hadde dette vært gjort, ville hun fortsatt vært her i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer