- Rettet pistol mot Argentinas visepresident

Regjeringen omtaler hendelsen som et mislykket attentat.

RETTER PISTOL: En mann i Argentina er pågrepet etter at han skal ha truet visepresident Cristina Fernández de Kirchner med pistol. Video: NTB / Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann er pågrepet i Buenos Aires etter å angivelig ha forsøkt å skyte Argentinas visepresident Cristina Fernández de Kirchner.

- En mann rettet en pistol mot hodet hennes og trakk av, sier president Alberto Fernández.

Han sier at det ikke ble avfyrt skudd selv om mannen trykket på avtrekkeren, og kaller det et drapsforsøk.

Ifølge Reuters opplyser landets president Alberto Fernandes at det var det fem kuler i pistolen.

- Angrepet på visepresidenten er den mest alvorlige hendelsen vi har opplevd etter at Argentina gikk tilbake til demokratiet, sier Fernandes, skriver nyhetsbyrået.

ÅSTED: Politifolk på åstedet der en mann rettet en pistol mot Argentinas visepresident Cristina Kirchner. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB
ÅSTED: Politifolk på åstedet der en mann rettet en pistol mot Argentinas visepresident Cristina Kirchner. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Vis mer

Kaotiske scener

Video av hendelsen viser visepresident Cristina Fernández de Kirchner som går ut av bilen utenfor boligen sin før hun blir omringet av støttespillere. Så retter en mann ut armen, tilsynelatende bevæpnet med en pistol, og visepresidenten dukker.

Folkene rundt mannen framstår sjokkert på videoen, og det blir oppstyr.

- En person, som ble utpekt av dem som var nære ham, ble pågrepet av visepresidentens sikkerhetsfolk. De tok ham til side og fant våpenet, og det sendes nå til undersøkelser, sier sikkerhetsminister Aníbal Fernández til kanalen C5N.

Han legger til at han ikke vil si mer før saken er etterforsket. Det har ikke blitt verken avkreftet eller bekreftet fra offisielt hold at det var snakk om en ekte pistol, skriver NTB.

Ifølge The Guardian skriver den argentinske avisa Clarín at en 35 år gammel mann ble pågrepet på stedet.

- Attentat

Regjeringen har vært raske med å betegne hendelsen som et mislykket attentat.

- Når hat og vold blir tvunget på den offentlige debatten, blir samfunn ødelagt, og det skapes situasjoner lik den vi så i dag: Et attentatforsøk, sier finansminister Sergio Massa.

Ikke-verifiserte bilder i sosiale medier viser at pistolen nesten rørte Kirchners' ansikt.

Støttespillere av visepresidenten har samlet seg i gatene rundt boligen hennes siden forrige, da en aktor la ned påstand på tolv års fengsel for henne i en korrupsjonssak.

Kirchner anklages for ulovlige tildelinger av offentlige anbudskontrakter i Patagonia da hun var president mellom 2007 og 2015. Hun har vært visepresident siden 2019 under president Alberto Fernandez.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer