JAKTER: En bevæpnet politipatrulje søker etter bildesperadoene ved Skotselv. Foto: Anders Evjen
JAKTER: En bevæpnet politipatrulje søker etter bildesperadoene ved Skotselv. Foto: Anders EvjenVis mer

Rettet pistolen mot politipatruljen og skjøt flere skudd

Væpnede politistyrker jakter sølvgrå Mercedes uten skilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Politiet leter fortsatt etter bilen og minst to menn etter en svært dramatisk politijakt i Buskerud i natt. To polititjenestemenn kjørte patrulje i en uniformert politibil da de ved en tilfeldighet møtte på en sølvfarget eller grå Mercedes sedan komme ut fra et boligfelt på Herstrøm like ved Nedre Eiker kirke i Buskerud.

Politipatruljen oppdager at Mercedesen mangler skilter foran, og gir signal om at den må stoppe. Men da ruller bilføreren ned vinduet, retter en pistol eller en revolver mot politipatruljen, og fyrer av tre eller fire skudd.

- Bilføreren har utvilsomt sett at det er en politibil han har møtt på, men fyrer løs før han kjører i full fart på Gamle riksvei mot Krokstadelva. Vår politipatrulje legger seg på hjul etter, forteller politiets operasjonsleder Morten Eriksson til Dagbladet.
Løsner flere skuddPå ny skytes det mot politiet. Denne gangen rettes et våpen fra passasjervinduet mot den etterfølgende politipatruljen.

- Det blir løsnet ett eller to nye skudd, før biljakten fortsetter gjennom Krokstadelva sentrum og over på riksvei 283 mot Hokksund, sier Eriksson.

Ved Lærberg tar Mercedesen av mot høyre og inn på riksvei 35 der politipatruljen mister synet av den. Ifølge vitner har bilen etter all sansynlighet tatt av på nytt mot Skotselv, hvor alle spor slutter.
Leter fremdeles- Det hele startet ved 00.30-tida, og vi har lett i hele natt med sju politipatruljer og bistand fra politihelikopteret og Nordre Buskerud politidistrikt. Vi har lett langs skogsveier, boligveier og industriområder uten hell. Men letingen fortsetter utover dagen, i tillegg til at vi jobber med etterretning og annen etterforskning for å finne gjerningsmennene, sier Eriksson.

Politiet er sikre på at det var minst to menn i bilen, men har lite å gå på i forhold til signalement på disse. Det er funnet en tomhylse på stedet der de første skuddene ble avhørt. Men foreløpig vil ikke politiet gå ut med kaliber eller andre detaljer om våpenet eller våpnene som ble brukt.

- Vi er interessert i alle tips og observasjoner som kan knyttes til denne bilen og hendelsene. Hvis noen kommer over en hensatt Mercedes som er grå eller sølvgrå, ber vi om tips, sier operasjonslederen.

Kan være lokalkjente- Vi understreker at vi ikke oppfatter omstendighetene som farlige for omgivelsene. Det er ingen grunn til frykt for befolkningen i vårt området, sier Eriksson.

Skuddene som ble avfyrt i natt skal ikke ha truffet verken personer eller materiell, opplyser han.

På grunn av kjøreruten bildesperadoene brukte, kan det være snakk om lokalkjente.

- Det kan være sannsynlig at vi snakker om lokalkjente menn. Men samtidig kan det like godt være folk utenbysfra. Det er rett og slett for tidlig å si.

SATT OPP SPERRINGER: Det ble også satt opp politisperring på Lerberg krysset (bildet), avkjøring til Åmot i Modum kommune og på Lampeland utenfor Kongsberg. Foto: Ole Christian Nordby
SATT OPP SPERRINGER: Det ble også satt opp politisperring på Lerberg krysset (bildet), avkjøring til Åmot i Modum kommune og på Lampeland utenfor Kongsberg. Foto: Ole Christian Nordby Vis mer

• Politiets tipsnummer er 02800.

HYLSE: Denne tomhylsen ble funnet på stedet der de første skuddene ble avfyrt mot politipatruljen. Foto: Anders Evjen
HYLSE: Denne tomhylsen ble funnet på stedet der de første skuddene ble avfyrt mot politipatruljen. Foto: Anders Evjen Vis mer