- Rettet skytevåpen mot politiet fra få meters hold da det ble løsnet skudd

Politiet sier mannen i 20-årene som ble skutt av politiet var på vei mot dem med våpen da de løsnet skudd.

ETTERFORSKES:  Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser på stedet der en mann ble skutt og skadet i en væpnet politiaksjon i formiddag. 
Foto: Rune S. Bertinussen / NTB scanpix
ETTERFORSKES: Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser på stedet der en mann ble skutt og skadet i en væpnet politiaksjon i formiddag. Foto: Rune S. Bertinussen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 20-årene ble i formiddag skutt i lår og rygg av politiet i Fogd Dreyers gate i Tromsø. Mannen ligger nå på Universitetssykehuset Nord-Norge med moderate skader.

Politiet var tidligere i dag sparsomme med opplysninger om hvorfor de anså det som nødvendig å løsne skudd.

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes ved Tromsø politistasjon bekrefter nå imidlertid overfor Dagbladet at mannen hadde et skytevåpen rettet mot politiet da de skjøt.

- Da vi kom til stedet tok vi først kontroll på en person, som viste seg å være et vitne. Så dukket mannen som ble skutt opp.

- Han ble ropt til flere ganger, men fortsatte å gå mot politiet. Han trakk et skytevåpen og hadde dette rettet mot politiet fra få meters avstand da politiet løsnet skudd, sier Einar Sparboe Lysnes.

Vitne bekrefter Ifølge Lysnes skjedde dette umiddelbart etter at de kom til stedet.

Et person som sier han ble vitne til hele opptrinnet bekrefter politiets beskrivelse av hendelsesforløpet:

- Vedkommende gikk mot politiet. Så stoppet han opp, sto breibeint med begge hendene på våpenet og rettet det mot politiet, sier vitnet.

Han anslår at politiet løsnet 4-5 skudd mot mannen.

Lysnes sier politiet løsnet flere skudd og at mannen i 20-årene ble truffet to ganger.

Tre væpnede polititjenestemenn - Jeg ønsker ikke å kommentere hva slags skytevåpen han var bevæpnet med. Om det i ettertid skulle vise seg at dette var en replika eller et luftpistol, så er jo replikaene laget for å se ut som vanlige våpen, og luftpistoler er også skytevåpen, sier politioverbetjenten.

Lysnes ønsker heller ikke å kommentere om flere av politimennene løsnet skudd.

- Det jeg kan si at det var tre bevæpne polititjenestemenn på stedet da skuddene ble løsnet. Kort tid etter kom det flere væpnede polititjenestemenn, sier han. 

Hendelsen skal nå rutinemessig etterforsket av Spesialenheten for politisaker. Spesialenheten er nå på vei til Tromsø.

- Sa noen prøvde å ta ham Nordlys har snakket med vitnet som først feilaktig ble anholdt av politiet. Han var i kontakt med mannen som senere ble skutt før politiet kom til stedet.

- Han viftet med pistolen mot Tromsøbrua og sa at det var noen på andre siden som prøvde å ta han. Da så jeg at det var en luftpistol han hadde i hendene, sier han til Nordlys.

Han sier politiet ropte flere til mannen at han skulle legge seg ned på bakken.

- Det gjorde han ikke. Han svirret rundt, og til slutt skjøt politiet ham to ganger, sier vitnet.

I TROMSØ:  Politiet løsnet skudd mot en mann foran flere vitner i Tromsø i dag. 
Foto: Rune S. Bertinussen / NTB scanpix
I TROMSØ: Politiet løsnet skudd mot en mann foran flere vitner i Tromsø i dag. Foto: Rune S. Bertinussen / NTB scanpix Vis mer