Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettferdig dom

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gang imellom – det skjer ikke for ofte – er det rettferdige også gjeldende rett. Slik er situasjonen etter at Halden Arbeiderblad har vunnet nok en rettslig seier over A-pressen som ønsker å overta kontroll med avisa. Sakens juridiske kjerne var om lokalavisa hadde rett til å utøve vedtektenes bestemmelse om styresamtykke ved overdragelse av aksjer. Avisas styre har brukt denne bestemmelsen for å hindre at A-pressen overtar aksjemajoriteten i selskapet. Tidligere har avisa fått medhold i tingretten og i lagmannsretten. Nå har den tyngste klubben i landet – høyesterett – fastslått at Halden Arbeiderblad har retten på sin side.

Kampen om lokal kontroll med avisa, er ikke over med dette. Allerede neste uke står en ny sak for retten. Det mektige A-presse konsernet akter ikke å gi seg før det har full kontroll med alle aviser i sin sfære. Det er nødvendig for samordning – ikke minst når det gjelder inndragning av overskudd. Derfor er det forfriskende at David ypper seg mot Goliat. Og husk: David har vunnet før.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media