Påskeværet

«Rettferdig» påskevær for hele landet

Regjeringen strammet inn i hele landet før påske med nye nasjonale tiltak. Meteorologen varsler det samme: Påskeværet fordeler seg jevnt skiftende over hele landet.

SKIFTENDE: Været i påska kommer til å være jevnt skiftende over hele landet. I påskefjellet vil det både bli nedbør, grått og et skimt av solstråler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKIFTENDE: Været i påska kommer til å være jevnt skiftende over hele landet. I påskefjellet vil det både bli nedbør, grått og et skimt av solstråler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når flesteparten av befolkningen nå skal holde seg hjemme i påska etter regjeringens nasjonale coronainnstramning, er det greit at været også er jenvt fordelt. Det forteller statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Dagbladet.

- ­Påskeværet kommer til å være jevnt fordelt over hele landet. Det er jo egentlig ganske så rettferdig med tanke på at vi alle mest mulig skal holde oss hjemme denne påska. Jeg har lett litt etter en værvinner for påska i år, men finner foreløpig ikke en klar vinner, sier Moxnes.

Været i slutten av påskeuka kan enda ikke fastslås. Det er fordi det ligger an til å bli en del lavtrykk, så det er fortsatt usikkert å si hvordan været i slutten av uka blir. Noe som er sikkert er at hele landet skal få litt av alt slags vær, forteller statsmeteorologen.

Uansett hvor turen går i påska, burde du pakke med deg klær for all slags vær. Det er den klare oppfordringa fra statsmeteorologen.

Kjøligere avslutning på påskeuka

Om været i helligdagene kan hun fortelle at temperaturen trolig vil droppe litt over hele landet mot slutten av uka. I nord vil temperaturen ligge på rundt null grader i starten av uka, mens mot slutten vil det synke til mellom minus fem og minus ti grader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer