Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettsak mot «Sveriges Fritzl»: - Hadde funnet «drømmekvinnen»

En svensk lege står tiltalt for å ha dopet ned, voldtatt og holdt en kvinne fanget i en bunker i sin egen hage i Skåne.

 SKAL HA BRUKT MASKER:  Politiet har offentliggjort bilder av maskene som en 38 år gammel mann er mistenkt for å ha brukt for å unngå å bli identifisert da han skal ha kidnappet en 38 år gammel kvinne i Sverige. Foto: Politiet i Sverige
SKAL HA BRUKT MASKER: Politiet har offentliggjort bilder av maskene som en 38 år gammel mann er mistenkt for å ha brukt for å unngå å bli identifisert da han skal ha kidnappet en 38 år gammel kvinne i Sverige. Foto: Politiet i Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18. september i fjor ble en 38 år gammel svensk lege anholdt av politiet i Stockholm.

Mannen er nå tiltalt for grov voldtekt av en svensk kvinne, og for å ha ført henne ut av hovedstaden mot hennes egen vilje ved hjelp av en rullestol en uke før han ble arrestert.

Dette etter å først ha dopet henne ned ved hjelp av jordbær fylt med flunitrazepam.

Ifølge tiltalen hadde han planlagt å holde henne fanget i årevis.

Den unge kvinnen var selv til stede da rettssaken ble innledet i Stockholm mandag. Ifølge bistandsadvokat Jens Högström brøt hun sammen da hun fikk se den tiltalte legen, som på sin side virket svært rolig.

Ifølge 38-åringens forsvarer, Mari Schaub, har mannen angst og er svært lei seg for det han har gjort. Hun forklarer mannens handlinger med at han hadde funnet «drømmekvinnen», og at den eneste måten å beholde henne på, var å låse henne inne. Hun argumenterer også for at mannen var ensom og at han har en psykisk lidelse.

Ifølge tiltalen lot mannen som om han var amerikaner da han møtte kvinnen for første gang 10. september i hennes leilighet i Stockholm. De to hadde kommet i kontakt med hverandre på nettet.

Den 38 år gamle mannen har i utenlandsk presse fått kallenavnet «Sveriges Fritzl», etter den østerrikske faren som holdt sin egen datter fanget under familiens bolig i 24 år.

Han har innrømmet at han låste inn kvinnen i nesten en uke, men han avviser at han voldtok henne.

To dager senere kom han ifølge tiltalen tilbake til leiligheten hennes med champagne, jordbær og fruktjuice med beroligende midler.

Da hun ikke lenger var ved bevissthet, skal han ha voldtatt henne, for så å plassere henne i bilen sin. Han skal ha kjørt 55 mil til sitt eget hjem i nærheten av Kristianstad, der han er kjent som en dyktig lege.

Rettssaken går for lukkede dører, og verken kvinnens navn eller alder er kjent.

Mannen risikerer fengsel på livstid hvis han blir kjent skyldig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media