Rettsak om folkemord i Norge

Norge blir det første landet utafor Afrika som skal holde en rettsak etter folkemordet i Rwanda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FNs krigsforbryterdomstol for Rwanda har pekt ut Norge som ett av tre europeiske land som skal være sete for rettsaker mot anklagede for folkemord.

Aktor Hassan Jallow sa til BBC i går at landene er valgt på grunn av sine juridiske standarder, og fordi de ikke har dødsstraff.

Det er Michel Bagaragaza som skal stilles for retten i Norge, anklaget for å ha utrustet sine tearbeidere med våpen og instrukser om å drepe tutsier. Over 800 000 tutsier og moderate hutuer ble drept i løpet av 100 dager i 1994, i en svært blodig konflikt mellom politiske fronter og folkegrupper.

Bagaragaza støtter aktors ønske om å få saken sin opp for norsk rett, melder domstolen i en pressemelding. Han krever å få bistand fra et "kvalifisert medlem av den norske advokatstanden", på det offentliges regning.

Blir han dømt skal han sone straffen i Norge. Domstolen har hittil dømt 23 og frikjent tre mennesker anklaget for deltakelse i folkemordet.

FOLKEMORD:<b/> En lokal guide i landsbyen Ntrama viser fram hodeskaller etter noen av de 800 000 ofrene for folkemordet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer