Rettsbygninger utsatt for bombeangrep i Athen

To uker før et titalls anarkistledere skal prøves for retten.

DRAMATISK: Ingen ble skadd, men dette bildet viser noe av dramatikken som skjedde sentralt i Athen i morgentimene. Foto: EPA/Pantelis Saitas/Scanpix
DRAMATISK: Ingen ble skadd, men dette bildet viser noe av dramatikken som skjedde sentralt i Athen i morgentimene. Foto: EPA/Pantelis Saitas/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bombe eksploderte utenfor en domstol sentralt i Athen i morgentimene. To rettsbygninger skal ha blitt rammet, melder nyhetsbyrået AP.

I forkant av angrepet mottok en avis og en privat TV-stasjon advarsler om bombeangrepet, noe som gjorde at politiet kunne evakuere bygningene.

Ifølge AFP skal ingen ha blitt skadd i angrepet, men TV-bilder viser røyk som velter opp i lufta foran domstolen. Flere vinduer knuste og biler i nærheten skal ha blitt påført skade.

AFP siterer en politikilde på at bomben skal ha vært plassert på en motorsykkel.

- Det var en sterk eksplosjon. Jeg er hundre meter unna og alle mine varer har falt ut av hyllene, sier en lokal kiosk-eier til TV-stasjonen Alter.

Det er foreløpig uklart hvem som står bak bombingen, men det er bare to uker til et titalls radikale anarkistledere skal prøves for retten.