Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettsmedisiner skeptisk til French-påstander

Det høres rart ut at man kan finne store doser med medisiner i nye analyser, mener rettsmedisiner Inge Morild.

TILTALT:  Det ble mandag kjent at kongolesiske myndigheter hadde tatt ut drapstiltale mot Joshua French. Dette bildet er tatt i sentralfengselet i Kisangani i 2010. 
Foto: Tore Bergsaker

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
TILTALT: Det ble mandag kjent at kongolesiske myndigheter hadde tatt ut drapstiltale mot Joshua French. Dette bildet er tatt i sentralfengselet i Kisangani i 2010. Foto: Tore Bergsaker Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kveld ble det kjent at den kongolesiske hæren har tiltalt French for å ha dopet ned og kvalt kameraten Tjostolv Moland i fengselet i Kinshasa 18. august i år. Ifølge tiltalen skal French ha gitt cellekameraten angstdempende og beroligende medikamenter.

Rettsmedisiner Inge Morild i Den rettsmedisinske kommisjon skal nå gå gjennom rapporten om Tjostolv Molands dødsfall for rutinemessig å kvalitetssikre den, melder NRK.

Han sier på generelt grunnlag at nye analyser kan vise funn av medisiner som man ikke fant i første analyse.

- Dersom en foretar en ny analyse av blodprøven, hender det noen ganger at man får et avvikende resultat. Det kan da ha skjedd laboratoriefeil, men dette er sjeldent, sier Morild.

Han er svært skeptisk til at det skal ha dukket opp store doser medisiner i de nye blodprøveanalysene av Tjostolv Moland, mens det i de første analysene ikke ble funnet slike spor.

- Hvis du tenker på den aktuelle saken, høres det veldig rart ut. Da må Kripos kanskje få tatt analysen sin en gang til. Det er fort gjort. Hvis det fortsatt ikke er spor av noe, så er det uforklarlig, sier Morild.

Morild sier konsentrasjoner av betydning som regel vil komme fram i første analyse.

- Konsentrasjoner på mikronivå vil kanskje ikke komme fram, men det vil heller ikke ha noe med dødsårsaken å gjøre, sier rettsmedisineren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media