FUNNET HJEMME: Odd Thorleif Liland (66) ble funnet død i sitt eget hjem på Tverlandet utenfor Bodø torsdag i forrige uke. Rettsmedisinerne slo alarm etter at det ble påvist omfattende skader på mannen. Politiet etterforsker det som et mistenkelig dødsfall, og ønsker tips i saken. Foto: Jonas Rasch
FUNNET HJEMME: Odd Thorleif Liland (66) ble funnet død i sitt eget hjem på Tverlandet utenfor Bodø torsdag i forrige uke. Rettsmedisinerne slo alarm etter at det ble påvist omfattende skader på mannen. Politiet etterforsker det som et mistenkelig dødsfall, og ønsker tips i saken. Foto: Jonas RaschVis mer

Rettsmedisinere slo alarm etter at det ble påvist omfattende skader

Odd Thorleif Liland (66) ble funnet død i sitt hjem utenfor Bodø i forrige uke. Naboene er bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
TVERLANDET/BODØ/OSLO (Dagbladet): 66 år gamle Odd Thorleif Liland ble funnet død i sitt hjem på Tverlandet utenfor Bodø torsdag 19. august, i forrige uke.

Salten politidistrikt har, i samråd med de pårørende, frigitt navnet i håp om at det kan generere tips i saken.

Politiet håper først og fremst på tips fra personer som kan ha sett Liland eller hørt noe i tidsrommet fra 17. august til 19. august.

Mistenkelig dødsfall Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Mannen skal ha såpass omfattende skader at rettsmedisinerne slo alarm.  Politiet har ikke fått på det rene når 66-åringen døde, men siste observasjon av 66-åringen er 17. august.

Dagbladet får opplyst at skadene trolig ikke stammer fra fall eller lignende, og skadene skal være påført et sted på mannens kropp som gjør det vanskelig å forklare det som naturlig.

- Det er foreløpig vanskelig å si hva som ligger bak, men skadene er av en art som gjør at vi ikke kan slå oss til ro. Vi etterforsker saken for å avklare hva som har skjedd og om mannen har vært utsatt for en straffbar handling og for å eventuelt finne ut hvem som kan ha stått bak, sier påtaleleder Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt til Dagbladet.

Ettergår bevegelser Hun opplyser at politiet har innsamlet elektroniske spor og foretatt rundspørring i nabolaget på Tverlandet for å få klarhet i mannens siste bevegelser før han ble funnet død.

- Vi håper dette kan hjelpe oss å komme nærmere en avklaring, sier Kløkstad.

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at 66-åringen skal være en del av et belastet miljø.

Naboene bekymret Dagbladet har vært i kontakt med flere av naboene til 66-åringen.

- Jeg er bekymret for hva som kan ha skjedd, sier en nabo til Dagbladet.

En annen så 66-åringen i forrige uke.

- Han hadde ofte besøk. Da jeg så han hadde han sår i ansiktet, sier naboen.