Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettsmøte etter knivdobbeltdrapet kl. 13, men siktede møter ikke

- Blir et kort rettsmøte.

DREPT: En kvinne ble knivdrept ved dette garasjeanlegget på Manglerud onsdag. I går hadde sørgende lagt ned blomster og lys ved åstedet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DREPT: En kvinne ble knivdrept ved dette garasjeanlegget på Manglerud onsdag. I går hadde sørgende lagt ned blomster og lys ved åstedet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 55 år gamle nordafrikaneren som er siktet for å ha knivdrept en kvinne og en mann i Oslo onsdag, blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag uten selv å være til stede i retten.

- Det blir et kort rettsmøte klokken 13. Rettsmøtet vil foregå uten siktede til stede, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt til NTB.

Utover at siktede ikke selv møter i retten, vil fengslingen foregå med påtalemyndigheten og mannens advokat til stede. Det er dermed ikke snakk om såkalt kontorforretning der det ikke kreves at partene er til stede.

Kirkhorn har foreløpig lite ny informasjon.

Mannen ble torsdag overført til en psykiatrisk institusjon på Østlandet hvor han også vil bli sittende i varetekt.

Det første offeret, en kvinne, ble knivstukket ved et garasjeanlegg på Manglerud og erklært død på stedet onsdag morgen. Tre kvarter senere ble mannen funnet ved et gatekjøkken på Grønland. Han ble erklært død på sykehus.

Mannen er tidligere utvist fra Norge flere ganger og har fått to avslag på søknader om familiegjenforening.

Mannens forsvarer, advokat Steinar Stenvaag har bekreftet at den siktede hadde en relasjon til den drepte kvinnen. Mannen som ble drept på Grønland, var landsmann av den siktede.

Politiinspektør Grete Lien Metlid har opplyst at gjerningsmannen hadde en relasjon til ofrene, men at det trolig ikke er noen relasjon mellom de to drepte.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media