Rettssak etter Vest-Tank-eksplosjonen

Krangler om titalls millioner.

RETTSSAK:  Tidligere eiere krangler om totalls millioner.  Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
RETTSSAK: Tidligere eiere krangler om totalls millioner. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den tidligere og nåværende eieren av tankanlegget som eksploderte i Sløvåg i Gulen for to år siden krangler om flere titalls millioner kroner av kjøpesummen. Mandag startet rettssaken.

Det estiske selskapet Alexela kjøpte tankanlegget, som den gang het Vest-Tank, fra tidligere eier Trond Emblem i mai 2007. Like etter at avtalen var undertegnet, eksploderte to tanker ved anlegget.


Holdt tilbake 33 mill.

Alexela ville fortsatt kjøpe, men holdt tilbake 33 millioner kroner av kjøpesummen på 73 millioner kroner. Emblem har gått til sak for å få ut resten av kjøpesummen. Ifølge Bergens Tidendes nettutgave krever han i tillegg 6,5 millioner kroner som Alexelas hovedeier Trafigura skal ha forpliktet seg til å betale for oppryddingsarbeidet.

Det er satt av over en måned til saken i Bergen tingrett. Den første dagen brukte retten til en befaring på eksplosjonsstedet i Sløvåg.

Ved eksplosjonen ble det frigjort giftig gass som har skapt store helseplager for folk i Gulen og nabokommunen Masfjorden. Det pågår en omfattende helseundersøkelse i kommunene.


Farlig avfall

Økokrim etterforsker eksplosjonen og levering av farlig avfall til tankanlegget. Etter det som er kommet fram har anlegget mottatt sterkt svovelholdig bensin som det ikke hadde tillatelse til å ta imot. Det var under rensing av den svovelholdig bensinen at tankene eksploderte 24. mai 2007.

(NTB)