SAKSØKT: Fredrik Fasting Torgersen (t.v.) og jusprofessor Ståle Eskeland under en pressekonferanse om at Torgersen ikke får gjenopptatt sin sak. Nå er Eskeland tiltalt fro injurier etter å ha antydet at slektninger av offeret kunne stå bak.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
SAKSØKT: Fredrik Fasting Torgersen (t.v.) og jusprofessor Ståle Eskeland under en pressekonferanse om at Torgersen ikke får gjenopptatt sin sak. Nå er Eskeland tiltalt fro injurier etter å ha antydet at slektninger av offeret kunne stå bak. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer

Rettssak mot jussprofessor utsatt

Partene ble ikke enig om saksøker er for syk til å avhøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedforhandlingene i Kjell Granlys erstatningssak mot jussprofessor Ståle Eskeland i Oslo tingrett ble mandag utsatt fordi partene i saken ikke ble enig om saksøker kan fjernavhøres over telefon.

Partene i saken kunne ikke bli enig om det er forsvarlig å foreta et rettsavhør av Granly (72) på telefon fra Diakonhjemmet Sykehus i Oslo.

På forslag fra tingrettsdommer Oddmund Svarteberg samstemte partene i at de kunne gå med på at retten foretar et bevisopptak med Granly på sykehuset. Selve rettssaken skal da etter planen begynne tirsdag etter å ha vært utsatt to ganger tidligere fordi Granly har vært syk.

Granly krever en erstatning på minst 300.000 kroner fordi han mener at Eskeland har ærekrenket ham selv og hans far i forbindelse med et notat Eskeland skrev i samband med spørsmålet om gjenopptakelse av Torgersen-saken.

Granly er bror til Rigmor Johnsen som Fredrik Fasting Torgersen i 1958 ble dømt for å ha drept. Eskeland mener at Torgersen ble uskyldig dømt for drapet og har arbeidet intenst for å få gjenopptatt straffesaken mot ham.

Saksøker Granly mener at Eskeland i notatet kaster incest- og drapsmistanker mot ham og hans familie. Det er grunnlaget for erstatningssøksmålet mot Eskeland. (NTB)