Rettssak mot London-politiet etter Menezes-drapet

Mistenkt for å være selvmordsbomber, drept av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

London-politiet stilles for retten mandag i forbindelse med drapet på brasilianeren som ble mistenkt for å være en selvmordsbomber.

Jean Charles de Menezes ble skutt sju ganger i hodet på en T-bane i London av polititjenestemenn som feilaktig identifiserte ham som en selvmordsaksjonist.

27-åringen ble drept 22. juli 2005, dagen etter at fire menn forsøkte å gjennomføre fire bombeangrep mot Londons transportsystem.

Påtalemyndigheten fremmer sak mot London-politiet etter at den i fjor kom fram til at det ikke var nok bevis til å stille polititjenestemennene som deltok i aksjonen for retten.

Den beslutningen førte til sterke reaksjoner fra Menezes familie.

Menezes bodde tilfeldigvis i samme bygning som Hussein Osman, en av fire menn som tidligere i år ble fengslet i forbindelse med de mislykkede angrepene.

Da elektrikeren Menezes forlot huset for å dra på jobb 22. juli 2005, ble han skygget av to polititjenestemenn. Da han gikk på T-banevogn ved stasjonen Stockwell dyttet bevæpnet politi ham i gulvet og skjøt ham sju ganger i hodet og en gang i skulderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer