Rettssak mot norsk misjonær i gang

Rettssaken mot den norske misjonæren Trond Berg er allerede i gang i Nepal, opplyser Amnesty International. Norsk UD kan ikke bekrefte opplysningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Misjonær Trond Berg ble fengslet i fjor høst og anklaget for å ha drevet ulovlig misjonsvirksomhet i Nepal. Berg har benektet at han har drevet misjonering. Amnesty International vurderer å gjøre Berg til samvittighetsfange.

Det er Bergs advokat som har informert Amnesty om at rettssaken mot Berg er i gang, sier generalsekretær Petter Eide i Amnesty Norge.

- Vi tror det er det betydelige internasjonale presset mot Nepal som har ført til denne gledelige utviklingen, sier Eide til det kristelige nettstedet Magazinet.

- Etter de opplysningene vi har fått vil endelig dom i saken falle først i slutten av februar. Grunnen til at det tar så lang tid er at dette er en stor sak som omfatter fem ulike siktede, sier Eide.

Pressetalsmann i Utenriksdepartementet Karsten Klepsvik kan ikke bekrefte Amnestys opplysninger om at rettssaken skal være i gang.

- Det er ukjent for oss, sier Klepsvik til Magazinet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer