<strong>VENTER:</strong> Aktor Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen (t.h.) må nå vente på at saken mot tingrettsdommeren blir berammet på ny. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
VENTER: Aktor Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen (t.h.) må nå vente på at saken mot tingrettsdommeren blir berammet på ny. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer

Rettssak mot overgrepstiltalt dommer (69) utsatt på ubestemt tid

Ble innlagt på sykehus dagen før saken skulle starte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rettssaken mot en overgrepstiltalt tingrettsdommer (69) er nå utsatt på ubestemt tid. Grunnen er at den høyt respekterte embetsmannen plutselig ble innlagt på sykehus søndag, dagen før forhandlingene skulle starte i Oslo tingrett. Han har fått legeerklæring på at han ikke kan stille i retten.

Dommeren er tiltalt for å ha befølt jenter ned i elleveårsalderen, samt for å ha sendt e-poster der han bl.a. forteller om seksuell omgang med mindreårige.

- Uheldig Forhandlingene ble først utsatt fra mandag til tirsdag - men heller ikke da møtte dommeren. Dermed må saken nå berammes på ny. Det synes bistandsadvokat Inger Marie Støen, som representerer en av de fornærmede jentene, er uheldig.

- Jeg er ikke overrasket. Dette føyer seg inn i rekka av stadige utsettelser, og saken begynner nå å bli gammel. Jeg tror alle partene hadde sett fram til endelig å komme i gang, det er trist at det ikke ble noe av hovedforhandlingene når vi endelig var samlet, sier Støen til Dagbladet.

Den 69-årige dommeren er tiltalt for å ha befølt hennes 13-årige klient på fornøyelsesparken Tusenfryd i fjor sommer. Jenta har avgitt dommeravhør, og så ifølge Støen fram til å bli ferdig med rettssaken.

Dommeren er også tiltalt for å ha befølt ei den gang elleveårig jente på toget fra Oslo sentrum til Holmlia i februar 2011. Også denne jenta har vært i dommeravhør.

Saken har nå ligget så lenge på vent at dommeren må kunne regne med strafferabatt når hovedforhandlingene omsider kommer i gang.

Håper på fortgang - Vi må bare konstatere at legen kom til at det ikke var forsvarlig å føre saken nå, ut fra tiltaltes helsetilstand. Jeg håper den kan bli berammet på ny før sommeren, sier Andreas Strand, politiadvokat ved Oslo politidistrikts seksjon for volds- og seksualforbrytelser, til Dagbladet.

69-åringens forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen vil ikke gå i detalj om klientens sykdom overfor Dagbladet.

I tillegg til tiltalepunktene om beføling er tingrettsdommeren tiltalt for å ha sendt flere e-poster der han overfor ei tolvårig jente der han skriver at unge jenter finner ham tiltrekkende.

Ifølge tiltalen har 69-åringen også chattet på nettet om at han har hatt seksuell omgang med ei åtteårig jente, og at han ønsker slik omgang med ei elleveårig jente.

Dommerens arbeidssted er ved en annen tingrett enn Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer