Rettssak uten lik

Statsadvokat Vidar Helgheim ville føre den som en drapssak. Men Riksadvokaten sa nei. Til uka starter rettssaken etter den tidligere politimannen Geir Grandes forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grande forsvant sporløst høsten 1996. Mandag står ti personer - en kvinne og ni menn - tiltalt i Oslo byrett blant annet for frihetsberøvelse og legemsbeskadigelse med døden til følge.

Og det er en gruvekkende tiltale som er tatt ut mot de ti. Ikke bare skal den tidligere politimannen som var forretningsmann da ugjerningen skjedde, ha blitt kidnappet. Han skal også ha blitt utsatt for den rene tortur. Etter at han var påsatt håndjern, fikk han tape rundt øynene.

I tiltalen står det at: «...plasserte ham på en stol hvor ben og armer ble tapet sammen, slo ham i ansiktet/hodet med en pistol, skar ham over magen og i hodet med en metallstav og brukte sagblad mot hans ben slik at det oppsto bloduttredelser».

Drept og dumpet

Ifølge forklaringene fra de tiltalte skal Grande deretter ha blitt drept og dumpet i Øyeren i Akershus.

Men det er dette punktet Riksadvokaten mente det ikke kunne føres godt nok bevis for. Tross omfattende søk i innsjøen, søk som strakk seg over mer enn en måned, ble nemlig aldri liket av Grande funnet.

Rettssaken er berammet til å strekke seg over 20 dager.(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer