Dobbeltdrapet i Marokko

Rettssaken i Marokko utsatt igjen

To av advokatene ønsket mer tid, og rettssaken utsettes til den 30. mai.

SIKTET: De tre gateselgerne Abdessamad El Joud (t.v), Ouziad Younes og Rachid Afatti (t.h) er siktet for drapene. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix /
SIKTET: De tre gateselgerne Abdessamad El Joud (t.v), Ouziad Younes og Rachid Afatti (t.h) er siktet for drapene. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 12 marokkansk tid, eller klokka 14 i Norge, startet terror-rettssaken i den marokkanske spesialdomstolen i Sale, noen kilometer utenfor hovedstaden Rabat.

Men som forrige gang, varte ikke rettssaken lenge. To av advokatene ba om mer tid til å forberede seg. Det er advokaten til den sveitisk-spanske borgeren og advokaten til de fire hovedmistenkte som ønsket mer tid.

- Dagens seanse ble bare på ti minutter fordi bistandsadvokatene til fem av de tiltalte ønsket mer tid, får Dagbladet vite av en journalist i Kech24.

- Ønsker dødsstraff

- Advokaten til en av de drepte kvinnenes familie sa før rettssaken begynte at han vil be om dødsstraff for drapsmennene «selv om det ikke iverksettes dødsstraff i landene hvor de to dødsofrene kom fra», forteller en journalist i Kech24 til Dagbladet.

Han ønsker også økonomisk kompensasjon til de dreptes familier. Siden de fleste av de 24 tiltalte ikke har arbeid eller økonomi til å betale noe, er det den marokkanske staten som eventuelt må betale ut økonomisk kompensasjon, siden drapene foregikk på marokkansk jord. Av den grunn ble det klart at også den marokkanske staten skal få oppnevnt en egen advokat i saken, får Dagbladet opplyst fra informerte kilder i Marokko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer