TILTALT: En 40-årig ekspolitimann er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen (33) i hjelpeløs tilstand natt til 3. august 2013 ved Sandøya utenfor Brevik. Her under rekonstruksjonen i saken. Foto: Per Flåthe
TILTALT: En 40-årig ekspolitimann er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen (33) i hjelpeløs tilstand natt til 3. august 2013 ved Sandøya utenfor Brevik. Her under rekonstruksjonen i saken. Foto: Per FlåtheVis mer

Rettssaken mot Brevik-politimann i begynner i september

Tiltalt for å ha forlatt venninne i hjelpeløs tilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot ekspolitimannen som er tiltalt etter at en kvinne døde ved Breviksbrua i Telemark i fjor, starter til høsten.

40-åringen er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen (33) i hjelpeløs tilstand natt til 3. august 2013 ved Sandøya utenfor Brevik. Saken skal opp i Nedre Telemark tingrett 8. september, melder NRK.

Den tidligere politimannen er også tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring. Politimannen forlot ifølge tiltalen 33-åringen på Breviksbrua i Bamble med visshet om at det var en reell risiko for at hun kunne falle fra brua.

33-åringen falt fra brua, og politimannen forlot stedet uten å foreta seg noe ytterligere eller varsle andre, ifølge tiltalen. 40-åringen har lenge erkjent straffskyld for falsk forklaring, men ikke for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand.

Politimannen ble først siktet for falsk forklaring, siden for forsettlig drap, men Riksadvokaten kom i februar til at det ikke var grunnlag for å sikte politimannen for drap.

40-åringen ble sagt opp fra jobben i januar, men klaget avgjørelsen inn for det sentrale tilsettingsrådet. Rådet bestemte at klagen ikke tas til følge, og dermed blir avskjedsvedtaket til Telemark politidistrikt stående.

(NTB)