Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Maurice Papon åpnet igjen

bordeaux(NTB-AFP): Rettssaken mot krigsforbryteren Maurice Papon ble åpnet igjen i dag etter en ukes avbrudd på grunn av Papons sykdom. Papon er tiltalt på grunn av den rollen han spilte under deporteringen av 1.500 franske og utenlandske jøder fra Bordeaux under den annen verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot den 87-årige krigsforbrytertiltalte Papon ble avbrutt torsdag i forrige uke fordi han hadde bronkitt. Fredag ankom han rettssalen i sykebil. Papon er blitt behandlet på sykehus i Bordeaux, der rettssaken foregår.

Den amerikanske historikeren Robert Paxton er neste vitne i saken. Han skal sette Papons handlinger inn i historisk sammenheng, og forklare bakgrunnen for Frankrikes Vichy-regime, som samarbeidet med nazistene under annen verdenskrig.

Gjemte seg

Den 87 år gamle og lungesyke Maurice Papon forsøkte å gjemme ansiktet da han ankom rettssalen fredag. Papon kom i sykebil da rettssaken mot ham ble gjenopptatt i Bordeaux (Foto. NTB-AP) høydebilde

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!