OPPSTART 25. MAI? Norske myndigheter har fått bekreftelse om at ankesaken mot Joshua French og Tjostolv Moland skal starte 25. mai. Det fikk da saken skulle opp 10. mai også. Det endte med kaos og utsettelse. Her venter de tiltalte nordmennene på ankesaken i fengselet i Kisangani.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OPPSTART 25. MAI? Norske myndigheter har fått bekreftelse om at ankesaken mot Joshua French og Tjostolv Moland skal starte 25. mai. Det fikk da saken skulle opp 10. mai også. Det endte med kaos og utsettelse. Her venter de tiltalte nordmennene på ankesaken i fengselet i Kisangani. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Rettssaken mot Moland og French starter 25. mai

Norge og UD har fått ny bekreftelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Norge har fått en offisiell bekreftelse på at rettssaken mot Tjostolv Moland og Joshua French skal starte 25. mai, opplyser UD til NTB.

Utenriksdepartementets representant i Kongo, ambassaderåd Fred Rasmussen, sier til NTB at han har fått de offisielle dokumentene som bekrefter at saken skal opp for retten 25. mai.

Bekreftet også 10. maiIfølge Rasmussen er det attaché Christian Larssen ved den norske ambassaden i Angola som skal representere Norge under den neste rettssaken. Larssen var i Kongo den første tiden etter at de to nordmennene var blitt arrestert, melder nyhetsbyrået.

Norske myndigheter fikk også bekreftelse på at ankesaken til Moland og French skulle opp for retten 10. mai.

Den saken ble som kjent utsatt.

At saken skal opp 25. mai samsvarer med bekreftelsen de tiltaltes forsvarere fikk etter forrige utsettelse.

PengetrøbbelTjostolv Moland og Joshua French var begge oppgitt over nok en utsettelse i saken denne uka.

- Det er som å kravle seg opp på knærne for å bli sparket ned gang på gang. Vi kan ikke forberede oss på noen ting i dette landet her, sa Joshua French til Dagbladet.

Årsaken til forrige utsettelse skal ha vært at dommerne og aktor ikke kom med flyet til Kisangani der rettssaken skulle gå. Årsaken skal ha vært at de ikke hadde fått penger til reisen.