Rettssaken mot Suu Kyi har startet

I det beryktede Insein-fengselet.

PROTESTERER: En kvinne utkledd som Aung San Suu Kyi er en del av protestene mot rettsprosessen som er satt i gang mot opposisjonspederen. Foto: AFP/EDISON/Scanpix
PROTESTERER: En kvinne utkledd som Aung San Suu Kyi er en del av protestene mot rettsprosessen som er satt i gang mot opposisjonspederen. Foto: AFP/EDISON/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Rettssaken mot den burmesiske demokratiforkjemperen Aung San Suu Kyi har startet i det beryktede Insein-fengselet utenfor Rangoon.

Hun er tiltalt for brudd på vilkårene for husarrest.

Tiltalen mot den 63 år gamle nobelprisvinneren ble tatt ut torsdag, og Suu Kyi må svare for at en amerikansk aktivist besøkte henne etter å ha svømt over en innsjø for å komme fram til huset hennes. Mannen ble pågrepet to dager senere da han forsøkte å svømme tilbake.

Amerikanerens mystiske besøk har gitt militærjuntaen en perfekt grunn til å holde Suu Kyi fengslet. Den siste perioden med husarrest skulle formelt ha utløpt 27. mai.

- Rettssaken har startet, sa en anonym burmesisk tjenestemann mandag morgen, uten å komme med flere detaljer.

Aung San Suu Kyi har tilbrakt 13 av de siste 19 årene i husarrest etter at juntaen nektet å anerkjenne den overveldende seieren partiet hennes, NLD, fikk i valget i 1990.

(NTB)