Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken om Kristina (4) avlyst

Familien til Kristina Hjartåker og Haukeland sykehus har blitt enige at Kristina-saken skal løses utenfor rettsapparatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dermed unngår de retten mandag.

Biskop Ole D. Hagesæther ble i går ettermiddag bedt om å delta i samtalene mellom faren og sykehuset.

Striden om Kristina, som er koblet til respirator og verken kan svelge, høre eller se, har nå fått en foreløpig løsning.

Mange møter

Etter det har Kristinas familie og hennes leger hatt flere møter i bispeboligen i Landåslien i Bergen. Sent i ettermiddag ble de enige om at det beste for sykehuset og

Kristinas familie ville være å holde de videre samtalene utenfor domstolen.

- Jeg fikk en anmodning i går ettermiddag, og så har vi brukt tiden godt etterpå. Vi er veldig glade for at vi er kommet frem til denne løsningen, sier biskop Hagesæther til Dagbladet.no.

Utover det vil han ikke kommentere saken, men viser til det som ble sagt på pressekonferansen tidligere i kveld.

NY VENDING: Det har pågått en hektisk møtevirksomhet i helga. Nå har Oddmund Hjartåker (t.v.), faren til Kristina, biskop Ole D. Hagesæther og viseadministrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland, blitt enige om å løse striden utenfor rettsalen.
NY VENDING: Det har pågått en hektisk møtevirksomhet i helga. Nå har Oddmund Hjartåker (t.v.), faren til Kristina, biskop Ole D. Hagesæther og viseadministrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland, blitt enige om å løse striden utenfor rettsalen. Vis mer

- Ivareta Kristina

- De har hatt et åpenhjertig møte og det er viktig for begge parter å i vareta Kristinas interesser på beste måte, sa Hagesæther på pressekonferansen. Han sa også at familien ikke ønsker pressehenvendelser de neste dagene.

Informasjonsdirektør for Helse Bergen, Mona Høgli, sier til Dagbladet.no at partene nå skal sette seg sammen for å komme fram til riktig behandling av Kristina.

- Ut over det har vi ingen kommentar, sier Høgli, til Dagbladet.no.

På den hastige innkalte pressekonferansen i kveld ble det opplyst at partene i saken har møttes i løpet av helga, etter initiativ fra biskopen i Bjørgvin.

I tillegg til å gjøre rede for utviklingen i saken, leste Hagesæther opp følgende:

- Det er viktig for begge parter å ivareta Kristinas interesser på en god måte.

Bønn fra faren

- Etter at Kristina Hjartåker (4) ble alvorlig skadd i en rasulykke 14. september i fjor, har hun vært i gjennom omfattende undersøkelser ved Haukeland universitetssykehus.

Torsdag denne uka bestemte legene ved sykehuset at Kristina skulle kobles fra respiratoren. Hadde vedtaket blitt gjennomført ville den livsforlengende behandlingen av den fire år gamle jenta blitt avsluttet. Men etter farens iherdige bønn om utsettelse og massig mediedekning har saken nå altså tatt en ny vending.

Partene ønsker nå fred fra media for å komme til en løsning.

HJERNESKADET:</B> Striden rundt Kristina Hjartåker tok en ny vending i kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media