Rettssal tømt etter våpenalarm

Samtidig som domsavsigelsen i Aker Brygge-saken skulle finne sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet lette tidliger i dag etter en person som skulle ha vært observert med våpen inne på Oslo tinghus.

- Tre personer som var involvert i en sak snakket høyt om våpen, og dette ble misoppfattet av vitnet som meldte fra til oss, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiets beredskapstropp gjennomsøktet bygget, men det ble ikke funnet våpen.

- Tre personer skal ha blitt overhørt mens de snakket utenfor tinghuset. De skal ha snakket om å ta med seg våpen inn i på tinghuset. En av de tre, er tiltalt i en rettsak som startet i dag.  Det er dette vi nå sjekker ut, sier operativ uteleder Lasse Alver.

Mannen er etter det Dagbladet.no vet tiltalt i en ranssak.

- Det er snakk om en mindre ranssak. Ut fra rettspapirene så begynte det hele med at en person ble frastjålet en ipod og så utartet det seg, sier en av meddommerne til Dagbladet.no.

Hendelsen skjedde rett før dommen i den såkalte Aker Brygge-saken skulle leses opp i en annen rettsal i tinghuset. Også denne rettssalen ble tømt og gjenomsøkt av politiet.

Rettssaken begynte mandag 24. september. En 27 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk på to A-gjengmedlemmer på Aker Brygge 20. august i fjor.

BEVÆPNET POLITI: Politiet aksjonerete både inni og utafor tinghuset i Oslo. Foto: Morten Øverbye
BEVÆPNET POLITI: Politiet aksjonerete både inni og utafor tinghuset i Oslo. Foto: Morten Øverbye Vis mer

Tiltalte, som har innrømmet å ha hatt med seg pistol i bukselinningen på Aker Brygge fordi han fryktet en person som ikke har noe med denne saken å gjøre, sa han følte seg redd for at en av rivalene fra A-gjengen skulle ta opp en pistol da gjengene møtte på hverandre.

Ifølge ham selv tok han da opp sin egen pistol. De beveget seg mot hverandre før de krasjet sammen.

- Jeg hadde da pistolen hans i brystet mitt. Jeg løftet min pistol. Da den stoppet i låret hans avfyrte jeg to skudd. Jeg ville ha ham vekk fra meg. Jeg trodde jeg skulle bli skutt, forklarte 27-åringen i Oslo tingrett.

AKSJON: Dom i Aker Brygge-saken skulle avsies i dag.
STORT OPPMØT: