Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Retursatsing for asylbarn gjelder 12 barn

Regjeringen vil opprette et omsorgssenter i Afghanistan for returnerte mindreårige asylsøkere med utreiseplikt fra Norge. Denne kategorien teller tolv personer.

 I SAMTALER MED AFGHANISTAN:   - Det har allerede vært politiske samtaler med afghanske myndigheter om blant annet etablering av omsorgstilbud, skriver innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i et brev til Stortinget.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I SAMTALER MED AFGHANISTAN: - Det har allerede vært politiske samtaler med afghanske myndigheter om blant annet etablering av omsorgstilbud, skriver innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i et brev til Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): De rødgrønne kom ikke i mål da de i 2009 startet arbeidet med å opprette et slikt senter, men det hindrer ikke dagens blå regjering i å gjøre et nytt forsøk, skriver Vårt Land.

- Det har allerede vært politiske samtaler med afghanske myndigheter om blant annet etablering av omsorgstilbud, skriver innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i et brev til Stortinget. Hun har tidligere hevdet at Norge er et av de mest attraktive landene i Europa for enslige, mindreårige asylsøkere, og at vi er i topp fem når det gjelder ankomst av asylsøkere i denne kategorien.

Afghanske myndigheter har tidligere sagt nei til å opprette et omsorgssenter for returnerte asylbarn, og for to år siden ble regjeringens planer langt på is. Nå er planene hentet fram igjen, og regjeringen vil legge til rette for retur av enslige mindreårige uten beskyttelsesbehov.

Vårt Land har bedt Utlendingsdirektoratet om en oversikt over hvor mange mindreårige asylsøkere som har fått avslag og har plikt til å forlate landet. Svaret var at det er snakk om 12 barn, og et flertall av dem er fra Afghanistan. Barn, og særlig mindreårige fra Afghanistan, får i høy grad innvilget opphold i Norge. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!