Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting i Paris:

Reuters: En politimann skal være skutt og drept, to alvorlig skadd

Franske myndigheter avkrefter ny skyteepisode. Politiet ber folk holde seg unna området. 

SKUTT: En amatørvideo viser åstedet like etter angrepet mot politiet i Paris. En politimann er skutt og drept da en 39 år gammel mann avfyrte skudd mot en parkert politibil på Champs-Elysées i Paris. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politimann er skutt og drept, mens to andre er alvorlig skadet etter en skyteepisode på Paris' paradegate Champs-Élysées torsdag kveld, opplyser den franske innenriksministeren.

Tidligere torsdag kveld skrev Reuters at det to politimenn ble drept i skyteepisoden, men dette er nå tilbakevist franske myndigheter.

De første meldingene om skytingen kom inn ved 21-tida, og like før klokka 21.30 meldte nyhetsbyrået Reuters at en politimann ble skutt og drept.

Rundt klokka 22.15 skrev Reuters at det ifølge politikilder skal ha vært avfyrt flere skudd på et nytt sted i nærheten av Champs-Élysées. Klokka 22.45 avkreftet det franske innenriksdepartementet dette

  • Er du i Paris? Tips oss på 2400@db.no eller telefon 2400 0000

- Åpnet ild med automatvåpen

Innenriksdepartementets talsmann, Pierre Henry Brandet, sier at en mann gikk ut av en bil, før han så åpnet ild med et automatvåpen mot en parkert politibil, skriver Le Figaro.

Politiet opplyser at den antatte gjerningspersonen drepte en politibetjent og såret en annen, før han selv ble skutt og drept, ifølge nyhetsbyrået AP.

Politibetjentene holdt vakt ved T-banen, sier talskvinne Johanna Primevert ved politiet i Paris til nyhetsbyrået AP.

STENGT: Champs-Élysées er også stengt, og politiet opplyser at det er en pågående politiaksjon i området. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
STENGT: Champs-Élysées er også stengt, og politiet opplyser at det er en pågående politiaksjon i området. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

Brandet sier angrepet virket målrettet mot politiet. Han opplyser videre at politiet har sikret området. Den antatte gjerningsmannen skal ifølge Reuters være kjent for franske sikkerhetstjenester fra tidligere.

- Identiteten til den antatte gjerningsmannen er ennå ikke bekreftet. Vi kan ikke utelukke at det var en eller flere medhjelpere som hjalp til, eller deltok på en eller annen måte i dette angrepet, sier Brandet.

Hendelsen fant sted mellom T-banestoppene Franklin-Roosevelt og Georges V, skriver Le Parisien. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
Hendelsen fant sted mellom T-banestoppene Franklin-Roosevelt og Georges V, skriver Le Parisien. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

Ifølge den franske avisa Le Parisien har den franske innenriksdepartementets talsperson Pierre Henry Brandet, uttalt at en gjerningsperson er død.

Angrepet skjer tre dager før den første valgomgangen i det franske presidentvalget. Frankrike er fortsatt i unntakstilstand etter en rekke terrorangrep.

Hollande holder krisemøte

Frankrikes president François Hollande har innkalt til krisemøte etter at to politibetjenter ble skutt og drept på Champs-Élysées i Paris, skriver NTB.

Antiterroravdelingen av den franske påtalemyndigheten opplyser at de har innledet en etterforskning av hendelsen, skriver Le Figaro.

Trump kondolerer

Flere kjente politikere viser nå sin støtte til de som er rammet i Paris. Norges utenriksminister Børge Brende skriver blant annet på Twitter at kondolerer, og at hans tanker går til familiene til de omkomne politimennene.

TRUMP OM ANGREPET I PARIS: President Donald Trump kommenterer angrepet i Paris. Her sammen med den italienske statsministeren Paolo Gentiloni. Video: CNN Vis mer

Også Donald Trump kommenterte skytingen da han møtte pressen sammen med Italias statsminister i Det hvite hus torsdag kveld norsk tid.

- Hva kan man si? Det tar bare aldri slutt. Vi må være sterke og vi må være årvåkne, sier Trump, og kondolerer overfor Frankrike.

Ber folk holde seg unna

Øyenvitner på stedet opplyser til avisa L'Express at to politimann ble skadd, og at en gjerningsmann skal være drept. Ifølge den franske tv-kanalen BFMTV skal en tilfeldig forbipasserende fjerde person ha blitt truffet under skuddvekslingen.

Myndighetene ber folk om å holde seg unna området. Champs-Élysées er også stengt, og politiet opplyser at det er en pågående politiaksjon i området.

Frankrike er fortsatt i unntakstilstand etter en rekke terrorangrep.

Dagbladet kommer tilbake med mer.