Reuters: Får legehjelp fra Kina

Nyhetsbyrå hevder at Kina har sendt medisinske eksperter til Nord-Korea for å rådgi Kim Jong-un.

LEGEHJELP: Nyhetsbyrået Reuters hevder at Kim Jong-un får legehjelp fra Kina. I den siste tida har det versert flere rykter om at Kim ikke er i toppform. Foto: STR / KCNA VIA KNS / AFP / NTB scanpix
LEGEHJELP: Nyhetsbyrået Reuters hevder at Kim Jong-un får legehjelp fra Kina. I den siste tida har det versert flere rykter om at Kim ikke er i toppform. Foto: STR / KCNA VIA KNS / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste tida har det sivet ut flere rapporter fra det svært stengte landet Nord-Korea om at deres leder Kim Jong-un kan være alvorlig syk.

Til å begynne med var det hans uteblivelse fra den viktige markeringen 15. april, som er fødselsdagen til hans bestefar, Nord-Koreas mangeårige diktator Kim Il-sung, som gjorde at enkelte ante at noe ikke var som det skulle.

Kim hadde heller ikke blitt sett i offentligheten på flere dager.

Kinesiske leger

Så ble det hevdet at han hadde fått behandling for hjerte- og karsykdommer, før CNN presenterte opplysninger, basert på etterretningskilder, om at tilstanden for den nordkoreanske lederen var svært alvorlig og at han skal ha blitt operert 12. april.

Fredag skriver nyhetsbyrået Reuters at Kina har sendt en gruppe medisinske eksperter til Nord-Korea, for å komme med råd vedrørende Kims helse.

Nyhetsbyrået sier at de ikke har klart å fastslå hva reisen til de kinesiske ekspertene sier om Kims helse.

Angrep CNN

Diktatorens helse er også et storpolitisk anliggende, og dermed var det helt naturlig at Trump ble spurt om Kims helsetilstand under en av hans daglige coronapressekonferanser onsdag denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer