VOLDSOMME SAMMENSTØT: Minst 12 mennesker er drept i Bangkok. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
VOLDSOMME SAMMENSTØT: Minst 12 mennesker er drept i Bangkok. Foto: REUTERS/Kim Kyung-HoonVis mer

Reuters-journalist drept i Bangkok

Voldsomme sammenstøt i Thailands hovedstad i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): En TV-fotograf fra nyhetsbyrået Reuters ble lørdag drept under de harde sammenstøtene mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Thailands hovedstad Bangkok. Det melder NTB i 2045-tida i kveld.

Den 43 år gamle japanske TV-fotografen Hiro Muramoto ble skutt i brystet og hadde ingen puls da han ankom Klang-sykehuset i byen, opplyser sykehusets direktør Pichaya Nakwatchara ifølge byrået.

Muramoto hadde jobbet for Reuters i 15 år og etterlater seg kone og to barn.

Totalt mistet tolv mennesker livet og flere hundre ble såret i trefningene lørdag, som var de hardeste siden demonstrasjonene mot regjeringen startet for én måned siden. 

FordømmerUSA går nå og ut fordømmer voldsbruken. Amerikanske myndigheter ber både demonstranter og sikkerhetsstyrker om å vise tilbakeholdenhet.

- Vi fordømmer dette utbruddet av politisk vold i Thailand, som lenge har vært vår venn og allierte. Vi henstiller på det sterkeste partene om i god tro å oppta forhandlinger for å løse de utestående sakene på en fredelig måte, sier talsmann Mike Hammer fra Det hvite hus.


Statsminister Abhisit Vejjajiva har gått kraftigere til verks overfor rødskjortene etter at det ble innført unntakstilstand på onsdag.


AdvarselI forkant av dagens demonstrasjon hadde sikkerhetsstyrkene sendt ut en advarsel der de gjorde det klart at det kunne bli aktuelt å bruke makt mot demonstrantene.


Soldater startet tidligere i dag med å åpne ild mot de regjeringskritiske rødkledde demonstrantene i Bangkok. Soldatene skjøt direkte mot demonstranter som hadde samlet seg ved Phan Fah-brua i nærheten av FNs hovedkvarter i byen.

Ifølge fjernsynskanalen TPBS skjøt soldatene med gummikuler.

SKJØT: Soldatene åpnet ild mot protestantene ved Phan Fah-broa. Foto: REUTERS/Sukree Sukplang
SKJØT: Soldatene åpnet ild mot protestantene ved Phan Fah-broa. Foto: REUTERS/Sukree Sukplang Vis mer