Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reuters: Nord-Korea lovet USA at de vil diskutere atomnedrustning

Nord-Korea har sagt til USA at de er villige til å diskutere atomnedrustning på den koreanske halvøya, ifølge Reuters.

ATOMNEDRUSTNING: Nord-Korea har sagt til USA at de er villige til å diskutere atomnedrustning på den koreanske halvøya, ifølge Reuters. Foto: AFP/ KCNA VIA KNS / STR / NTB Scanpix
ATOMNEDRUSTNING: Nord-Korea har sagt til USA at de er villige til å diskutere atomnedrustning på den koreanske halvøya, ifølge Reuters. Foto: AFP/ KCNA VIA KNS / STR / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået siterer en representant for amerikanske myndigheter.

Ifølge kilden har lovnadene kommet i forbindelse med at USA og Nord-Korea den siste tiden har holdt hemmelige samtaler foran det planlagte møtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump.

Det skal etter planen holdes i slutten av mai, og atomnedrustning på nordkoreansk side har vært et viktig premiss for at møtet skal holdes.

Både Kina og Sør-Korea har tidligere uttalt at Kim skal være villig til å diskutere nedrustning, men hvorvidt Kim faktisk har et reelt ønske om å kvitte seg med sine atomvåpen er uklart.

Den nordkoreanske diktatoren skal imidlertid ha omtalt dette som mulig da han i mars besøkte Kina på sin første utenlandsreise som Nord-Koreas leder.

- Atomnedrustning på Koreahalvøya kan oppnås dersom Sør-Korea og USA svarer velvillig på våre forsøk, skaper en fredelig og stabil atmosfære, samtidig som de gjennomføre progressive og synkroniserte tiltak for å oppnå fred, sa Kim i mars, ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!