Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reuters: Salman Abedis lillebror pågrepet i Libya mistenkt for å ha koblinger til IS

Også Salman Abedi far er arrestert og skal avhøres, skriver AP.

MISTENKT GJERNINGSMANN: Salman Abedi (22) mistenkes å stå bak selvmordsangrepet i Manchester. I går ble storebroren pågrepet i den britiske i byen. I dag skal lillebroren ha blitt pågrepet i Libya. Foto: AP / NTB Scanpix
MISTENKT GJERNINGSMANN: Salman Abedi (22) mistenkes å stå bak selvmordsangrepet i Manchester. I går ble storebroren pågrepet i den britiske i byen. I dag skal lillebroren ha blitt pågrepet i Libya. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået Reuters melder at Salman Abedis (22) lillebror er pågrepet i Libyas hovedstad Tripoli, mistenkt for å ha koblinger til IS.

I kveld melder AP at også 22-åringens far er arrestert og skal inn til avhør i Libya.

Nyhetsbyrået har snakket med talsmann for Libyas «RADA Special Deterrence Forces», Ahmed bin Salem, som bekrefter at faren er arrestert.

RADA Special Deterrence Forces støttet i sin tid Kadhafis regime. Etter drapet på diktatoren fikk landets politistyrker navnet. Den militære politienheten er i dag underlagt Libyas innenriksdepartement.

RADA Special Deterrence Forces bekrefter også meldingene i en Facebook-post, hvor de skriver at Salmans bror skal ha planlagt et terrorangrep i Tripoli, samt at lillebroren skal ha visst om selvmordsangrepet.

Ifølge Sky News hevder spesialstyrkene også at både Salman Abedis og lillebroren var medlemmer av terrorgruppa IS.

Salman Abedi skal ha vært nest eldst i en søskenflokk på fire. Begge foreldrene er født i Libya, men flyktet fra Kadhafis regime til London i 1993.

Reuters var i går i kontakt med en talsperson for en moské i Manchester som fortalte at hele familien, med unntak av Salman Abedi og storebroren, hadde flyttet tilbake til Libya.

I et intervju med nyhetsbyrået AP tidligere i dag fortalte Abedis far, Ramadan Abedi, at Salman Abedis storebror, Ismail Abedi (23), ble pågrepet av britisk politi i Manchester i går formiddag i forbindelse med selvmordsangrepet mandag kveld.

Huset til familien Abedi ble i går gjennomsøkt av britisk politi. I dag ble ytterligere tre personer pågrepet i forbindelse med angrepet.

Gjennomsøkte huset

Dagbladet var til stede da kriminalteknikere undersøkte eiendommen i går. De gjennomgikk blant annet søppelbøttene utenfor boligen. Der fant de flere bøker, som «Know Your Chemicals», «Dangerous Goods Emergency Action Cod List 2015» og «Jane's CBRN Response Handbook»

Sistnevnte er en bok som skal være tiltenkt ansatte hos nødetatene, samt dem som er involvert i CBRN-hendelser, som altså involverer kjemiske, biologiske og radiologiske trusselstoffer eller nukleære trusler.

Politiet har også gjennomsøkt leiligheten til Abedis 23 år gamle bror i Chorlton i Manchester.

Sannsynligvis del av nettverk

Britisk politi uttalte i går at de mistenker at Salman Abedi sto bak selvmordsangrepet i Manchester, som tok livet av minst 22 personer. 59 er skadd som følge av angrepet.

Gjerningsmannen skal ha hatt identifikasjonspapirer på seg da han sprengte seg selv i lufta. Politiet i Storbritannia mener det er sannsynlig at selvmordsbomberen var del av et større nettverk.

IS hevdet i går at de sto bak angrepet, men dette er ikke bekreftet av politiet.

Hele Norges coronakart