Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reuters: Syriske styrker full kontroll over Øst-Ghouta

Syriske regjeringsstyrker skal ha fått kontroll over byen Douma, og dermed hele Øst-Ghouta.

DIREKTE: Douma var det siste som gjensto for regjeringsstyrkene, og de har nå kontroll over hele Øst-Ghouta. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Syriske regjeringsstyrker har tatt full kontroll over byen Douma.

Douma var det siste som gjensto for regjeringsstyrkene, og de har nå kontroll over hele Øst-Ghouta.

Det melder nyhetsbyrået Reuters, som viser til russiske medier.

- Det hevede statsflagget over bygningene i Douma, viser kontrollen over dette stedet, og derfor over hele Øst-Ghouta, sier majorgeneral Yuri Yevtushenko, leder for Russlands fred- og forsoningssenter i Syria, skriver Reuters.

USA og andre vestlige land har anklaget Assads styrker for å ha brukt giftgass mot sivile i byen Douma i Øst-Ghouta. Regjeringen i Syria avviser anklagene.

Regjeringene i USA, Storbritannia og Frankrike vurderer å svare med et militært angrep på Syria. Frankrikes president Emmanuel Macron har sagt at angrepet vil være rettet mot Syrias kjemiske våpen.

Under det Russland-støttede regimets massive bombe- og bakkeoffensiv de siste par månedene har opprørsgruppene som har kontrollert Øst-Ghouta siden 2013, gitt seg og gått med på å forlate områdene. I Douma har den ytterliggående islamistgruppa Jaish al-Islam inntil nylig holdt stand, skriver NTB.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!