Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reuters: Tillerson planlegger å avlyse NATO-møte

Møter heller Kina og Russland.

AVLYSER: Rex Tillerson dropper et NATO-møte. I stedet planlagger han å heller møte Kina og Russland. Foto: Thomas Peter / Pool Photo via AP / NTB scanpix
AVLYSER: Rex Tillerson dropper et NATO-møte. I stedet planlagger han å heller møte Kina og Russland. Foto: Thomas Peter / Pool Photo via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Rex Tillerson planlegger å avlyse et NATO-møte i april og heller møte Kina og Russland, skriver Reuters.

Tillerson er ment å delta på sitt første møte i Brussel tidlig i april med de 28 NATO-medlemmene.

Nyhetsbyrået melder at Tillerson planlegger, ifølge flere nåværende og tidligere embetsmenn, i stedet å ta imot Kinas president Xi Jinping i det samme tidsrommet. I tillegg vil han reise til Russland senere samme måned, ifølge kildene.

- Det forsterker ideen om at Trump-administrasjonen flørter med Russland, sier en av de tidligere embetsmennene som uttaler seg anonymt.

- Man burde ikke starte de tidlige forretningene med verdens store autokrater. Man burde begynne med de store demokratiene, og NATO er sikkerhetstinstrumentet til den transatlantiske gruppen av store demokratier.

Trump har lenge sagt at NATO-medlemmene må bidra mer økonomisk for å kunne forvente amerikansk støtte, og lørdag gikk han ut og anklaget Tyskland for å skylde alliansen «enorme pengesummer».

Mandag innrømte FBI-sjef James Comey at de etterforsker den påståtte kontakten mellom flere av Trumps nære medarbeidere og russisk etterretning og myndigheter i tiden før presidentvalget.

Ifølge Comey er det en del av en bredere etterforskning av Russlands angivelige forsøk på å påvirke valgutfallet i USA.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media