NÆRGÅENDE REVER:  Revene har blitt et problem i sør-øst London. Etter at en fire uker gammel baby ble angrepet, frykter flere foreldre for barna sine. Illustrasjonsfoto: AFP
NÆRGÅENDE REVER: Revene har blitt et problem i sør-øst London. Etter at en fire uker gammel baby ble angrepet, frykter flere foreldre for barna sine. Illustrasjonsfoto: AFPVis mer

Rev angrep fire uker gammel baby og bet av ham fingeren

Revene har blitt et problem i sørøst London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mora befant seg i naborommet da den sovende babyen ble angrepet av en rev som snek seg inn i huset til familien i Bromley, sørøst i London.

Først hørte hun et skrik og deretter et tungt dunk da gutten falt ned fra barnesenga, skriver Daily Mail.

Da moren kom inn i rommet skal hun ha blitt møtt med synet av en rev med guttens hånd «halvveis ned i halsen». Deretter sparket hun reven som til slutt slapp taket og stakk av.

Vanskelig operasjon Babyen fikk bitt av en finger og skader i ansiktet, og ble fraktet i all hast til sykehuset. Der gjennomgikk han en tre timer lang og «svært utfordrende» operasjon der fingeren ble sydd på igjen. Ifølge avisa er babyen nå på bedringens vei.

Flere av naboene forteller til avisa at rever har blitt en trussel i nabolaget og at de nå frykter for barnas sikkerhet.

- Revene har blitt en trussel her. De er veldig nærgående og skremmende. Datteren min er bare tre år og jeg er bekymret for hennes sikkerhet, sier Paula Wellington (36), som forteller at rever dukker opp i hagen hennes «hele tida».

Nå ønsker hun å sette opp høyere gjerder for å føle seg trygg.

- Voksende problem De nærgående revene har skapt en debatt om hvordan man skal hanskes med «urbane rever», skriver Daily Mail videre.

- Heldigvis er denne typen angrep svært sjeldne, men vi må gjøre mer for å takle det voksende problemet med urbane rever, sier Boris Johnson, ordfører i London.

- De kan kanskje framstå som uskyldige dyr, men rever er en plage og en trussel, legger han til.

En talsmann for lokale myndigheter har i etterkant gått ut og rådet innbyggerne til å gjøre hagene mindre attraktive for revene ved blant annet å sørge for at matavfall kastes i tette søppelkasser.