MIKKEL SKVATT: Det hører med til sjeldenhetene at rever angriper mennesker, men kalde vintre kan ha gjort dem mindre folkesky. Denne så ut til å kose seg i Dagbladets hage i London for tre uker siden. Foto: Lars H. Kvam
MIKKEL SKVATT: Det hører med til sjeldenhetene at rever angriper mennesker, men kalde vintre kan ha gjort dem mindre folkesky. Denne så ut til å kose seg i Dagbladets hage i London for tre uker siden. Foto: Lars H. KvamVis mer

Rev angrep sovende tvillinger

Babyene alvorlig skadd. Full Mikkel-alarm i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LONDON (Dagbladet): London er en by full av rever. Ingen har det nøyaktige antallet, men eksperter har anslått at det kan være over 10.000 såkalte «urbane rever» i den britiske hovedstaden.

Dyrene har imidlertid for vane å nøye seg med spising av dårlig tildekt matavfall, og de lever også godt på fat som blir satt ut av snille mennesker.

Lørdag kveld kom takken - i Øst-London.

De to ni måneder gamle tvillingene Isabella og Lola lå på rommet sitt da foreldrene hørte lyder.

Far Nick og mamma Pauline stormet inn, og fant barna ille tilredt med bittskader både i ansikt og på armene. Begge ligger nå alvorlig skadd på sykehus, melder BBC.

- Særtilfelle
Ifølge The Sun var det én rev som sto for angrepet. Den kom seg trolig inn en dør eller et vindu som sto åpent i forsommervarmen. Dyret ble jaget bort av faren.

John Bryant, som er ekspert på dyr i urbane strøk, sier til BBC Radio at det hele er et «særtilfelle» som ikke «har noen mening».

- Jeg har bare hørt om to historier i de 40 åra jeg har hatt med rever å gjøre. Den ene viste seg å være en schæferhund, den andre en katt, sier Bryant.

I Dagbladets hage
Men flere aviser melder om eksempler på at britiske borgere — spesielt barn - er blitt angrepet av rever før. Ifølge Daily Telegraph ble en baby bitt da Mikkel snek seg inn i et hus i Kent i 2002.

Året etter måtte en fireåring legebehandles da en rev satte tennene i arma hennes.

Rever er et dagligdags syn i store deler av London, blant annet er det gjort observasjoner inne i et av byggene på Buckingham Palace.

De boltrer seg mest om natta. Dagbladets hus ligger på motsatt side av sentrum fra der angrepet fant sted, men også her er de røde dyrene gjengangere.

For bare et par uker siden fikk vi for første gang besøk i hagen. Eksperter tror revene blir mindre og mindre folkesky, ikke minst siden de siste par vintrene har vært kalde. Dermed har de sultne dyrene måttet bli vant til å lete etter matrester rundt søppeldunker.

I nabolaget hvor de to tvillingene ble angrepet, er det nå satt ut feller for å hindre et nytt, uvelkomment besøk.

 ØYEKONTAKT: Toåringen fulgte spent med på Mikkel Revs bevegelser da Dagbladets hage i London fikk dyrebesøk midt i mai. På motsatt side av byen er det nå menneskejakt på en av byens 10.000 rever. Ill. foto: Lars H. Kvam
ØYEKONTAKT: Toåringen fulgte spent med på Mikkel Revs bevegelser da Dagbladets hage i London fikk dyrebesøk midt i mai. På motsatt side av byen er det nå menneskejakt på en av byens 10.000 rever. Ill. foto: Lars H. Kvam Vis mer