Rev av seg skjermen i 9000 fots høyde

39-åringen hoppet med 14 andre i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En erfaren fallskjermhopper som døde på et fallskjermstevne i Skottland sist søndag tok etter alt å dømme sitt eget liv.

Ifølge politiet rev den 39 år gamle fallskjermhopperen av seg både hovedfallskjermen og reservefallskjermen i 9000 fots høyde. Han hadde da nettopp hoppet ut av et fly i 13000 fots høyde, sammen med 14 andre fallskjermhoppere, i det som var dagens siste hopp i the Scottish National Parachute Championships.

Film tatt med de andre hoppernes hjelmkameraer har blitt studert for å fastslå hva som skjedde. Kort tid før hoppet hadde han også sendt en rekke tekstmeldinger som tydet sterkt på at han skulle ta sitt liv, melder avisa The Daily Telegraph.

Ifølge avisa skal mannen ha hatt et forhold til ei 19 år gammel jente, men forholdet skal ha tatt slutt sist helg. 39-åringen var også skilt fra sin kone nokså nylig.

Den omkomne var en erfaren fallskjermhopper som hadde utført mellom 800 og 1000 hopp. Dødshoppet var det femte hoppet han utførte i stevnet på søndag.