Rev barnet ut av villhundens kjeve

Den 14 måneder gamle gutten er sendt til sykehus med flere brudd i skallen.

ROVDYR: To villhunder hadde tatt seg inn i familiens campingbil og dratt med seg den 14 måneder gamle babyen natt til fredag. Faren reddet sønnen i siste liten. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
ROVDYR: To villhunder hadde tatt seg inn i familiens campingbil og dratt med seg den 14 måneder gamle babyen natt til fredag. Faren reddet sønnen i siste liten. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Natt til fredag våknet foreldrene til den 14 måneder gamle gutten til barnegråt i campingbilen. Faren reiste seg opp fra senga for å se til ham, men plutselig hørte han at gråten flyttet seg til utsida av bilen.

Han styrtet ut og fikk han raskt øye på dem - to dingoer var på ferde, og hadde dratt med seg sønnen flere meter unna bilen. Han skal umiddelbart ha løpt bort og dratt sønnen ut av den ene dingoens grep mens han jaget dem bort.

Sønnen var skadet, og hadde flere brudd i skallen, to dype sår på baksida av hodet og nakken, samt flere mindre skader på baksida av hodet, skriver ABC News.

- Fælt

Den lille familien campet i utmarka på Fraser Island ved Queensland-kysten i Australia, og hadde dårlig telefondekning. Til slutt fikk de tak i redningssentralen, som sendte redningshelikoper for å frakte gutten til sykehuset.

ADVARER: På grunn av dingo-bestanden på øya har myndighetene satt opp skilt som advarer mot villhundene. Foto: Rex Shutterstock / NTB Scanpix
ADVARER: På grunn av dingo-bestanden på øya har myndighetene satt opp skilt som advarer mot villhundene. Foto: Rex Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Hadde det ikke vært for at foreldrene handlet så raskt, ville han vært i en langt mer kritisk tilstand, sier redningspilot Frank Bertoli.

- Det er fælt å få en melding som det på telefonen. Vi ville bare komme dit så raskt som mulig for å hjelpe.

Myndighetene har skjerpet sikkerheten i området etter hendelsen, og sendt ut eksperter som skal reise rundt og advare folk som camper i området.

De anbefales å holde barna sine innenfor en armlengdes avstand, gå i grupper og låse inn mat som kan trekke til seg dyr. De rådes også til ikke å løpe dersom de skulle treffe på en dingo, ettersom dette kan trigge en negativ reaksjon.

Viltforvalter Daniel Clifton sier at de jobber med å identifisere de involverte dyra, men at det er vanskelig uten en nøyaktig beskrivelse.

Dette er det tredje dingo-angrepet på øya bare i år, skriver The Guardian. I februar ble en ni år gammel gutt og hans mor lagt inn på sykehus etter å ha blitt jaget og bitt av en hel flokk. I januar ble en seks år gammel gutt bitt i beina på campingtur med familien i samme området som det siste angrepet.

«The dingo ate my baby»

Du har kanskje hørt denne referansen før. Den popkulturelle referansen har blant annet blitt gjenstand for en Meryl Streep-film, en rekke bøker og et berømt Seinfeld-øyeblikk.

Historien det refereres til er to foreldres lange og fortvilte kamp for å bli trodd, etter at deres ni måneder gamle datter Azaria forsvant under en telttur i området Uluru i Australia i 1980.

Lindy og Michael Chamberlain insisterte på at en dingo hadde tatt dattera fra teltet, men påtalemyndigheten trodde ikke villhundene var i stand til å bære barnet. I stedet ble mora beskyldt for å ha kuttet strupen på sin egen datter og begravet henne i ørkenen.

Det var ingen vitner, ingen motiver og ikke noe lik - Azaria ble aldri funnet. Likevel ble mora dømt til livstid i fengsel for drap to år seinere. Faren ble dømt for medvirkning.

DINGO: De australske villhundene lever ofte i flokker på opp til ti dyr, og jakter oftest på små dyr. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DINGO: De australske villhundene lever ofte i flokker på opp til ti dyr, og jakter oftest på små dyr. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Helomvending

Fire år seinere tok saken en helomvending, da jentas jakke ble funnet av letemannskaper som lette etter en omkommet britisk klatrer. Få dager etter ble mora satt fri.

I etterkant har store deler av bevismaterialet som ble brukt mot foreldrene blitt forkastet, og dommene mot dem frafalt. I 2012, mer enn 30 år etter at jenta forsvant, konkluderte myndighetene med at foreldrene hadde fortalt sannheten hele veien.

En dingo tok faktisk den lille babyen.

Saken omtales som et av de mest skandaløse og skamfulle kapitlene i australsk rettshistorie.