Rev naboens uthus i to. Nå kan Arne Vigelands luksushus bli tvangssolgt

Etter tap i engelsk rett.

DELT: Arne Vigeland (40) engasjerte håndtverkere og fikk naboens uthus på Nesøya delt i to i april i år. Nå har 40-åringen tapt flere rettstvister og står i fare for å få boligen han kjøpte i 2006 tvangssolgt, skriver Dagens Næringsliv. Foto:  Anne Helle Berg Karlsen.
DELT: Arne Vigeland (40) engasjerte håndtverkere og fikk naboens uthus på Nesøya delt i to i april i år. Nå har 40-åringen tapt flere rettstvister og står i fare for å få boligen han kjøpte i 2006 tvangssolgt, skriver Dagens Næringsliv. Foto: Anne Helle Berg Karlsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april i år delte seismikkstyreleder og tidligere fondsforvalter Arne Vigeland (40) naboens uthus i to, ettersom han mente halve uthuset lå på hans tomt.

Han engasjerte håndverkere til å rive deler av uthuset på Nesøya i Asker,  mens naboekteparet var på ferie i Spania.

Vigeland begrunnet rivingen med at uthuset fra 1947 krysset tomtegrensa, og nabokrangelen fikk mye medieoppmerksomhet. Han sa til Dagbladet at han ble drapstruet på telefon etter at uthuset var blitt delt.

I dag pryder 40-åringen forsidene igjen.

Dagens Næringsliv skriver nemlig at Vigeland nå er i strid med sin tidligere arbeidsgiver; det London-baserte Ennismore Fund Management, hvor Vigeland var fondsforvalter fra 2001 til 2009.

Og ifølge DN kan denne stiden nå koste 40-åringen sitt bygningskompleks i Vendla 45, som han kjøpte for seks år siden.

- Etter kostbare tap i engelsk rett risikerer 40-åringen nå å få tvangssolgt boligen på Nesøya, som ble kjøpt for 13 millioner kroner i 2006, skriver avisa.

Rettstvistene har omhandlet lønn, bonus, pensjon, saksomkostninger og sikkerhetsstillelse for omkostningene, ifølge DN. Og sakene har blitt behandlet i domstoler på Cayman Island, i London, i Sandvika og i Oslo.