Rev naboens uthus i to. Nå nekter han søppelbilen å kjøre inn til en annen nabo

Nabokrangelen fortsetter på Nesøya i Asker.

NABOKRANGEL: En nabokrangel på Nesøya i Asker førte i april til at Arne Vigeland delte en bod i to, fordi han mente halvparten stod på hans eiendom. Nå nekter han søppelbilen å kjøre over eiendommen hans og inn til naboen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NABOKRANGEL: En nabokrangel på Nesøya i Asker førte i april til at Arne Vigeland delte en bod i to, fordi han mente halvparten stod på hans eiendom. Nå nekter han søppelbilen å kjøre over eiendommen hans og inn til naboen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april i år delte seismikkstyreleder og tidligere fondsforvalter Arne Vigeland (40) naboens uthus på Nesøya i Asker i to, ettersom han mente halve uthuset lå på hans tomt.

Han engasjerte håndverkere til å rive deler av uthuset mens naboekteparet var på ferie i Spania.

Dette er derimot ikke den eneste nabokrangelen Vigeland er involvert i. Avisa Budstikka skriver at han også nekter søppelbilen å kjøre til naboen på den andre siden av luksusvillaen sin.

Dette skal ha startet i februar, da Vigeland nektet kjøring på veien forbi huset sitt og inn til nabo Ole Kristian Roald.

- Ingen rett I et krav til Asker kommune skal han ha påpekt at naboen ikke har noen veirett og at veien ikke tåler belastningen fra søppelbilen. Et krav kommunen på onsdag enstemmig avviste.

- Han har ingen rett til å stoppe søppelbilene. Vi legger til grunn at veien er bygget med kommunal standard, sier klageutvalgsleder Inger-Marit Øymo (H) til Budstikka.

Avisa viser til en e-post Vigeland har sendt til kommunen der han påpeker at han flere ganger har stoppet sjåfører som har forsøkt å kjøre gjennom eiendommen hans, og deretter fått dem til å rygge.

- Kommunen har ingen lovhjemmel til å ta seg til rette på min eiendom, skal han ha skrevet i klagen sin.

Utbedret veien Veien forbi Vigelands hus skal ha blitt utbedret i 2008, og kostnadene på nesten en halvannen million kroner ble bekostet av Vigeland og naboene. Roald selv bidro med 350 000 kroner for utbyggingen av veien, og står på sin rett til å benytte den. Han beskriver Vigelands handling som selvtekt.

- Da jeg hadde betalt siste avdrag i vinter, røsket han ned postkassen, fjernet søppelkassene og kastet alt i en snøhaug ved innkjøringen fra hovedveien, sier han til Budstikka.

Arne Vigeland vil ikke besvare spørsmål fra Budstikka, men hevder at både fakta og tallgjengivelse er feil.

Kan miste huset På torsdag skrev Dagens Næringsliv at Vigeland nå er i strid med sin tidligere arbeidsgiver; det London-baserte Ennismore Fund Management, hvor Vigeland var fondsforvalter fra 2001 til 2009.

Og ifølge DN kan denne stiden nå koste 40-åringen sitt bygningskompleks i Vendla 45, som han kjøpte for seks år siden. 

- Etter kostbare tap i engelsk rett risikerer 40-åringen nå å få tvangssolgt boligen på Nesøya, som ble kjøpt for 13 millioner kroner i 2006, skriver avisa.

Rettstvistene har omhandlet lønn, bonus, pensjon, saksomkostninger og sikkerhetsstillelse for omkostningene, ifølge DN. Og sakene har blitt behandlet i domstoler på Cayman Island, i London, i Sandvika og i Oslo.