Reve-enka flyttet inn i boligfeltet

En revefamilie på fem har flyttet inn på et boligfelt i Bodø. De fire reveungene er ute og leker i gata, og bryr seg verken om folk eller biler. Nabolaget fryder seg over innflytterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christer er nærmeste nabo til revefamilien. Han vil ikke at Dagbladet skal røpe etternavnet og veien han bor i. Nabolaget vil unngå valfarting som fører til at revemor flytter ungene. - Hver morgen når jeg drar til side gardinene, ser jeg reveungene leke på plena. Slik har det vært siden de dukket opp for tre- fire uker siden, forteller Christer. Kona Tove og sønnen Anders (11) har holdt seg på armlengdes avstand.

Jakter og leker

Revehiet ligger fem- seks meter fra en trafikkert vei i bydelen Bodøsjøen. - Ofte krysser reveungene veien for å leke i hagen vår. En gang tok de skoen min som sto på altanen. Den dro de med tilbake til hiet. I natt var de oppe og hentet en hanske. Da jeg sto opp i morges, lekte de med den i hagen, forteller Christer.

Selvsagt melder instinktene seg - også for reveunger:

- Nylig tok de knekken på og spiste et piggsvin. Og her om dagen jaget en av reveungene en katt. En nabo grep inn og forhindret et dødelig utfall.

Men stort sett er revebarna koselige og morsomme.

- De løper rundt i hagen, hopper over hverandre og ruller rundt. Eller de ligger på ryggen oppå hiet sitt, og klør seg ubekymret på haka.

Reagerer bare på F16

Revemor er mer sky enn ungene. Hun holder seg stort sett i hiet mens ungene leker. Biler og folk skremmer ikke - der er hun rev(n) ende likegyldig. Selv SAS og Braathens får passere i fred.

Men når Forsvarets F16-piloter øver på lavtflyging, tar revemor affære:

- Da hanker hun ungene inn etter nakkeskinnet, forteller Christer. Hiet har mora gravd ut i en jordhaug. I tradisjonell engstelig revestil har hun sørget for flere fluktveier.

Christer regner ikke med at de får beholde nabofamilien mye lenger: - Ungene beveger seg i stadig større sirkler. I løpet av juni tror jeg alle fire har forlatt hiet. Det blir trist.

GODE NABOER: Reven går fint sammen barna i nabolaget.