Reve-enka flyttet inn i boligfeltet

En revefamilie på fem har flyttet inn på et boligfelt i Bodø. De fire reveungene er ute og leker i gata, og bryr seg verken om folk eller biler. Nabolaget fryder seg over innflytterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Christer er nærmeste nabo til revefamilien. Han vil ikke at Dagbladet skal røpe etternavnet og veien han bor i. Nabolaget vil unngå valfarting som fører til at revemor flytter ungene. - Hver morgen når jeg drar til side gardinene, ser jeg reveungene leke på plena. Slik har det vært siden de dukket opp for tre- fire uker siden, forteller Christer. Kona Tove og sønnen Anders (11) har holdt seg på armlengdes avstand.

Jakter og leker

Revehiet ligger fem- seks meter fra en trafikkert vei i bydelen Bodøsjøen. - Ofte krysser reveungene veien for å leke i hagen vår. En gang tok de skoen min som sto på altanen. Den dro de med tilbake til hiet. I natt var de oppe og hentet en hanske. Da jeg sto opp i morges, lekte de med den i hagen, forteller Christer.

Selvsagt melder instinktene seg - også for reveunger:

- Nylig tok de knekken på og spiste et piggsvin. Og her om dagen jaget en av reveungene en katt. En nabo grep inn og forhindret et dødelig utfall.

Men stort sett er revebarna koselige og morsomme.

- De løper rundt i hagen, hopper over hverandre og ruller rundt. Eller de ligger på ryggen oppå hiet sitt, og klør seg ubekymret på haka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer