Reve-mysteriet løst

«Mikkel Rev» ble skutt av jegere og plassert i isen.

REVESTREKER: Det var rett og slett noen som hadde vært ute med revestreker og plassert reven i isen etter at den var skutt. Foto: Jannecke Langved.
REVESTREKER: Det var rett og slett noen som hadde vært ute med revestreker og plassert reven i isen etter at den var skutt. Foto: Jannecke Langved.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av reven som står oppreist og fastfrosset i isen i Kilsfjorden har vært et mysterium. Tilsynelatende ser det ut som reven har frosset fast, men lederen i viltnemnda i Kragerø Arne Sørdalen kan i dag fortelle oss hva som har skjedd.

Overrasket - Det var to jegere som har skutt reven og etterpå slengt den i ei steinrøys. De ble svært overrasket da de så reven de hadde skutt på forskjellige nettaviser, sier Arne Sørdalen. Han betegner det som revestreker og opplyser at det var noen unger som hadde plassert den ut i isen.

Også Varden skriver i dag at det hele er revestreker.

- De ble skremt da de så oppslagene i alle nettavisene og tok kontakt med oss. Reven er nå fjernet av de som stod bak hendelsen, sier Sørdalen.

Skeptiske I går var det flere eksperter som uttalte seg om hendelsen, og de fleste var nok skeptiske til at reven hadde blitt stående i den posisjonen og frosset til døde.

- Men jeg vil forsvare de som tok bildet og rapporterte om hendelsen. Det gikk an å ta feil av situasjonen. Det eneste som var av spor så ut som revens egene. Men det har muligens kommet en annen rev bort for å se til den fastfrossene reven, sier Arne Sørdalen.

Viltnemdas mann tror nå at de som stod bak spøken har fjernet og gravlagt reven.
  Oppklart - Det hadde vært en sensasjon om reven hadde dødd stående. Men her er det altså bare snakk om en helt lovlig og vanlig revejakt som plutselig fikk en uant reaksjon.

- Hva sier de som stod bak spøken?

- De vil ikke ha noe mer oppstyr om dette. Utover det vet jeg ikke hva de tenker, sier lederen i viltnemnda i Kragerø Arne Sørdalen, som nå erklærer reve-mysteriet for oppklart.