Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Revemor gravde hi under Riksvei 714

Nå må veien utbedres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Viltforvalteren i Snillfjord kommune i Sør-Trøndelag fikk seg litt av en overraskelse da han skulle sjekke ut et hull ved en stolpe på Riksvei 714.

Opp på han tittet to små revunger. Ved stolpen hadde revemor gravd et hi til seg og valpene sine, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

- Utrolig

Revemoren har vært en flittig graver for hullet rundt stolpen strekker seg dypt nedover. Det er nå satt opp varselbukker på stedet for at biler ikke skal kjøre rett over hiet. Asfalten kan nemlig gi etter tunge kjøretøyer som går tett langs veien.

- Dette er helt utrolig, mente personer ved trafikksikkerhetsutvalget i Snillfjord og Statens Vegvesen, da de var på befaring ved hiet i går.

Nå må veien på stedet utbedres.

Flyttet
Hvor det nå har blitt av revene, er det ingen som vet. De forsvant etter at hiet ble oppdaget. Revehiet må tettes igjen og massen må komprimeres, for å gjøre veien trygg for trafikk igjen.
- Men det vil selvfølgelig skje med all mulig hensyn til reven. Reven er fredet mens den har unger, og vi fyller ikke i før vi er sikre på at reven har flyttet. Det skal alle dyrevenner være trygge på, lover vegvesenets Jan Rødal.

Denne artikkelen er basert på et tips til Dagbladet på 2400@dagbladet.no.
Du kan også sende SMS/MMS til 2400

Vi gir bort en SonyEricsson mobiltelefon til
dagens beste tips. 

TITTET OPP:  Reveungene tittet opp på viltforvalteren da han skulle sjekke ut hullet ved stolpen. Foto: Arild Monsen
TITTET OPP: Reveungene tittet opp på viltforvalteren da han skulle sjekke ut hullet ved stolpen. Foto: Arild Monsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling