Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reven rasket gjennom isen

En rødrev har rasket over isen på Kvitblikkvannet i Fauske og er blitt sittende fast. Nå er den død.

FROSSET FAST: Rødreven er frosset fast i isen som dekker Kvitblikkvannet i Fauske. Foto: Anita Hunstad
FROSSET FAST: Rødreven er frosset fast i isen som dekker Kvitblikkvannet i Fauske. Foto: Anita Hunstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anita Hunstad og mannen gikk en skøytetur på det tilfrosne Kvitblikkvannet sju kilometer utenfor Fauske sentrum sist helg. Det var da de fant rødreven død og fastfrosset i elveløpet.

Hunstad har en teori om hva som kan ha skjedd, og har forklart dette til avisene Saltenposten og Nordlys.

- Dette må ha skjedd før sprengkulda satt inn på Fauske. Jeg tror den har gått igjennom et tynt lag med is i det den prøvde å komme seg fra den ene siden og over til den andre siden av elva, sier hun til Nordlys.no.

- Bunnfrosne vann - Slik har den blitt liggende og da kulda kom, har reven frosset helt fast.

- Vi pleier ofte å fiske sammen med barna på vannene her, men sist helg var mannen min og jeg på en skøytetur oppover elva. Det er bunnfrosne vann over alt og veldig fint og trygt å gå på skøyter her. Det var da vi kom på denne reven. Jeg tok bildet med min mobiltelefon, sier Anita Hunstad til Dagbladet.

I morgen vil hun ta med en del av barna fra barnehagen der hun er bestyrer og kjøre til vannet for å ta bedre bilder av reven.

- Vi har plass til 16 personer i bussen vår. Vi fyller opp den, og tar med oss et speilreflekskamera. Dette blir litt spesielt for barna, sier Anita Hunstad.

- Hull i hodet Hun sier at det har vært andre som også har funnet reven i isen.

- Vi så at det var kakket noen hull i hodet til reven. Den har nok ikke hatt det så godt når kreftene har ebbet ut etter at den har kjempet for livet i det iskalde vannet. Det blir spennende å se hvordan den ser ut nå, sier Anita Hunstad.

Hele Norges coronakart