Donald Trump

- Revet ned av Trump

USAs forrige president, Donald Trump, håner USAs nåværende president, Joe Biden, for den kaotiske situasjonen på grensa til Mexico. Biden-administrasjonen hevder på sin side at de forsøker å bygge opp innvandringssystemet igjen etter at Trump rev det ned.

TIL ANGREP: USAs forrige president, Donald Trump, forsøker å gå til angrep på USAs nåværende president, Joe Biden, for situasjonen med migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika. Foto: Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP
TIL ANGREP: USAs forrige president, Donald Trump, forsøker å gå til angrep på USAs nåværende president, Joe Biden, for situasjonen med migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika. Foto: Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): I en erklæring sendt ut av tidligere president Donald Trumps apparat håner han sin motstander og etterfølger Joe Biden, med tanke på situasjonen langs grensen til Mexico, hvor flyktninger og migranter som vil inn i USA, nå hoper seg kraftig opp.

- Nasjonal katastrofe

- Vi overleverte stolt til Biden-administrasjonen historiens sikreste grense. Alt de trengte å gjøre, var å kjøre dette veldrevne systemet på autopilot. Isteden, i løpet av bare et par uker, har Biden-administrasjonen snudd en nasjonal triumf til en nasjonal katastrofe. De har gapt altfor høyt og tar inn vann raskt, skriver Trump i erklæringen, gjengitt av hans tidligere rådgiver Jenna Ellis på Twitter.

Biden gikk i helga ut og oppfordret folk til ikke å prøve å krysse grensen, men i stedet forbli på hjemstedet i Latin-Amerika.

Beregninger viser at USA ligger an til å få to millioner innvandrere over grensen i år. Tusenvis av mindreårige asylsøkere befinner seg nå i varetekten til amerikanske immigrasjonsmyndigheter. Forrige helg besluttet også Biden-administrasjonen å sende ut nødhjelp fra Federal Emergency Management Agency for å håndtere situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer