Donald Trump

- Revet ned av Trump

USAs forrige president, Donald Trump, håner USAs nåværende president, Joe Biden, for den kaotiske situasjonen på grensa til Mexico. Biden-administrasjonen hevder på sin side at de forsøker å bygge opp innvandringssystemet igjen etter at Trump rev det ned.

TIL ANGREP: USAs forrige president, Donald Trump, forsøker å gå til angrep på USAs nåværende president, Joe Biden, for situasjonen med migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika. Foto: Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP
TIL ANGREP: USAs forrige president, Donald Trump, forsøker å gå til angrep på USAs nåværende president, Joe Biden, for situasjonen med migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika. Foto: Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): I en erklæring sendt ut av tidligere president Donald Trumps apparat håner han sin motstander og etterfølger Joe Biden, med tanke på situasjonen langs grensen til Mexico, hvor flyktninger og migranter som vil inn i USA, nå hoper seg kraftig opp.

- Nasjonal katastrofe

- Vi overleverte stolt til Biden-administrasjonen historiens sikreste grense. Alt de trengte å gjøre, var å kjøre dette veldrevne systemet på autopilot. Isteden, i løpet av bare et par uker, har Biden-administrasjonen snudd en nasjonal triumf til en nasjonal katastrofe. De har gapt altfor høyt og tar inn vann raskt, skriver Trump i erklæringen, gjengitt av hans tidligere rådgiver Jenna Ellis på Twitter.

Biden gikk i helga ut og oppfordret folk til ikke å prøve å krysse grensen, men i stedet forbli på hjemstedet i Latin-Amerika.

MIGRANTER: Innvandrere fra Sentral-Amerika befinner seg på en busstasjon i Brownsville Texas. Foto: CHANDAN KHANNA / AFP
MIGRANTER: Innvandrere fra Sentral-Amerika befinner seg på en busstasjon i Brownsville Texas. Foto: CHANDAN KHANNA / AFP Vis mer

Beregninger viser at USA ligger an til å få to millioner innvandrere over grensen i år. Tusenvis av mindreårige asylsøkere befinner seg nå i varetekten til amerikanske immigrasjonsmyndigheter. Forrige helg besluttet også Biden-administrasjonen å sende ut nødhjelp fra Federal Emergency Management Agency for å håndtere situasjonen.

- Grensa er stengt

Denne helga var det Bidens minister for innenriks sikkerhet, Alejandro Mayorkas, som ble sendt ut for å forsvare administrasjonen. I intervjuene han gjorde, fortsatte han å beskrive situasjonen på grensa som en «utfordring», ikke en «krise».

- Det tar tid, og det er vanskelig fordi hele systemet ble tatt fra hverandre av den forrige administrasjonen. Det var et system på plass, som ble revet ned av Trump-administrasjonen, sier Mayorkas til CNN.

Han forsøker også å understreke de tøffere sidene ved Bidens innvandringspolitikk. Blant annet viser han til at familier og enslige voksne blir utvist dersom de blir pågrepet av grensevakter. Bare mindreårige får bli midlertidig.

- Ikke kom. Grensa er stengt. Grensa er sikker, sier Mayorkas til ABC News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer