Uvær i California

Revet ut av moras armer

Kyle Doan (5) er fortsatt savnet etter at han mandag ble tatt av det voldsomme flomvannet som har skylt over store deler av California de siste dagene.

SAVNET: Kyle Doan (5) er savnet etter å ha blitt tatt av vannmassene i det voldsomme uværet i California. Foto: San Luis Obispo County Sheriff's Office via AP
SAVNET: Kyle Doan (5) er savnet etter å ha blitt tatt av vannmassene i det voldsomme uværet i California. Foto: San Luis Obispo County Sheriff's Office via AP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Minst 18 personer har mistet livet i det voldsomme regnværet og flommene som har rammet California denne uka, melder AP.

Hele byer er blitt oversvømmet. Det har gått jordskred. Millioner av mennesker i den folkerike amerikanske delstaten har levd under flomvarsler som følge av ekstremværet. 50.000 mennesker har også måttet evakuere, og mer enn 110000 hjem og bedrifter har vært uten strøm.

- Færre mennesker har dødd de siste to åra i store skogbranner i California sammenliknet med de som har dødd siden nyttår som følge av været. Disse forholdene er alvorlige, og de er dødelige, sier guvernør Gavin Newsom på en pressekonferanse.

CALIFORNIA: Talkshow-vert Ellen DeGeneres bor i California hvor uværet allerede har kostet tolv mennesker livet - og verre skal det bli ifølge værmeldere. Video: Twitter Vis mer

Kyle Doan (5) kjørte bil med mora da det gikk galt og han ble tatt av flomvannet. Redningsmannskaper leter fortsatt etter den lille gutten.

- Ikke bekymre deg

- Ikke bekymre deg, mamma, sa han. Han tok ikke helt over seg det som skjedde, og han var så rolig da han snakket til kona mi mens de fortsatt var i bilen, forteller Kyles far, Brian Doan til CNN.

Redningsmannskaper har letet etter Kyle siden mandag da han forsvant i vannmassene.

Han var sammen med mora på vei til førskolen i San Luis Obispo County da bilen de satt i ble fanget av vannet.

- Bare deg selv. Ikke ryggsekken. La den ligge, forteller Doan at kona sa til gutten.

Bilen ble tatt av vannet. I tillegg kom andre gjenstander og søppel seilende. Mora holdt hardt rundt sønnen og ei lita veske med legitimasjon og en telefon.

- Det rette

- Hun prøvde å holde ham, men det var vanskelig å stabilisere ting med strømmen. Og de kom fra hverandre, forteller faren.

Stemmen hans brister når han forteller til CNN at han mener ektefellen gjorde alt i sin makt for å berge gutten.

- Hun tok de beste beslutningene hun kunne. Jeg må understreke det. Hun kunne ikke ha blitt værende i bilen med ham. Flommen oversvømte bilen seinere. De kom seg ut, og det var det rette å gjøre, sier Doan.

Tordenvær, snø, kraftig vind og flom har rammet delstaten California den siste tida. Uværet er inne i sin ellevte dag, og har så langt krevd fjorten menneskeliv og etterlatt tusenvis uten strøm, ifølge CNN. Video: Tiktok / #california Vis mer

Seinere ble bilen funnet opp ned og dekket av vrakrester og gjørme. Mora ble selv reddet i sikkerhet ut av vannet.

Onsdag fortsatte letingen etter femåringen, men faren har ikke mye håp om å finne ham i live.

- Og det er noe ingen foreldre ønsker å innse. Og jeg visste det på en måte allerede etter den første natta, sier Doan.

OVERSVØMT: Enorme vannmengder har ramlet ned over California de siste dagene. Her et oversvømt område nær Watsonville. Foto: FBrontë Wittpenn/San Francisco Chronicle via AP
OVERSVØMT: Enorme vannmengder har ramlet ned over California de siste dagene. Her et oversvømt område nær Watsonville. Foto: FBrontë Wittpenn/San Francisco Chronicle via AP Vis mer

- En flott fyr

Faren forteller at Kyle i fjor måtte få omfattende kirurgisk behandling etter at han falt og skadet et bein. Først nylig var han fullstendig tilbake på beina igjen.

- Han er en flott fyr, og han liker å danse. Han var veldig pratsom, veldig utadvendt. Han liker å være fjollete og forsøker å få oppmerksomhet på alle måter en femåring liker. Han liker å spille fotball, og han liker Paw Patrol, sier faren og legger til:

- Han så bare fram til å komme seg tilbake på skolen.

Ifølge værmeldingene kan det komme mer uvær til California gjennom helgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer